360 uitschakelen

Stadhuis Gent Virtuele Tour


City of Ghent

Poppr 360 Play Icon
Klik of tap om te activeren

Stadhuis Gent Virtuele Tour

Poppr maakte een premium virtual tour, met een warme verwelkoming van de toen Burgemeester van Gent, Daniel Termont, gefilmd in chroma key en in de tour gemonteerd.

Pers

Deze tour dateert al uit 2014, maar oogt nog even fris als toen door de zeer hoge beeldkwaliteit en duidelijke programmering.

Als eerste 360 VR bedrijf in België haalt Poppr vaak de pers, het Stadhuis van Gent 360 VR project werd bijvoorbeeld beschreven in dit artikel in Het Nieuwsblad.

 

Wiki

Dit schizofrene gebouw bestaat uit twee delen en dat is er aan te zien, een boeiende bezienswaardigheid in politiek Gent. De gevel aan kant van de Hoogpoort toont je de flamboyante laatgotische stijl van begin 16de eeuw. Deze stijl contrasteert fel met de renaissancestijl van de gevel aan de Botermarkt. In deze jongere vleugel (1559 -1618) zie je Dorische, Ionische en Korinthische driekwartzuilen en pilasters, geïnspireerd op de Italiaanse palazzi.
Een doolhof achter de Graven van Vlaanderen

In de nissen van de gevels van het stadhuis van Gent zie je de Graven van Vlaanderen, al zijn die pas in de vroege jaren 1900 toegevoegd. Achter deze gevel schuilen niet minder dan 51 zalen, waaronder de Trouwkapel, waar de Gentenaars vol overtuiging elkaar hun jawoord geven. Menig bruidje droomde al weg bij de prachtige romantische glasramen of verdwaalde in het doolhof van gangen en kamers in het gebouw.

Bron: Visit.Gent

City Hall Virtual Reality

Ontdek hoe VR, AR, 360 en 3D jouw project kunnen helpen!

We're always happy to have a brainstorm and show relevant cases,
or host an introduction workshop for your company.