-

arrow left
arrow left

Paul Delvaux in virtual reality

Paul Delvaux in virtual reality

virtuele museumbeleving

Om het Delvauxjaar te vieren en een unieke beleving te bieden in het werk van één van ons lands meest bekende meesterschilders, bouwden we een virtual reality-versie van één van zijn meesterwerken. Voor de Belfius Art Collection zetten we De Stad bij Dageraad, dat hij schilderde in 1940, om naar VR.

Dompel je onder in de wereld die Delvaux creëerde - niet zomaar in z’n originele vorm, maar in 360° in 3D. Loop van de ene kant van de kamer naar de andere en kies je eigen perspectief: van weidse uitzichten tot close-ups van de afgebeelde personages.

Meesterschilder

Paul Delvaux stond bekend om zijn dromerige composities met vrouwen, klassieke architectuur, treinen, stations en skeletten - vaak samen gecombineerd. Hij wordt vaak beschouwd als een surrealist, hoewel hij zich met die beweging slechts kort identificeerde. Veel van zijn inspiratie komt voort uit het werk van Giorgio de Chirico.

Na de verplichte sluiting van musea als gevolg van de uitbraak van de coronapandemie, maakten we ook een webversie van de VR-museumervaring. Neem een kijkje!

Paul Delvaux in virtual reality

Virtual reality in de kunst

Virtual reality biedt een indrukwekkende, meeslepende manier om kunst te ervaren. Beleef topstukken als nooit tevoren en duik met al je zintuigen in de wereld die de kunstenaars voor je hebben geschapen.

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op