-

arrow left
arrow left

Immersive virtuele rondleiding met live tourgids voor een wereldwijd publiek

Six Million Voices
Immersive virtuele rondleiding met live tourgids voor een wereldwijd publiek

Introduction

Inzicht bieden in de Joodse geschiedenis is een van de belangrijkste missies van het EVJCC-gemeenschapscentrum in de Verenigde Staten. Vroeger organiseerde de non-profitorganisatie virtuele rondleidingen door Auschwitz met behulp van traditionele videoconferencingtools en screensharing, onder de merknaam Six Million Voices (SMV). Die aanpak botste al snel op zijn limieten. 

Daarom nam de EVJCC contact op met ons team om een beter en schaalbaar alternatief te ontwikkelen, waarop verschillende rondleidingen gehost konden worden. De uitdaging bestond erin een meeslepende ervaring te creëren via een op maat gemaakt platform voor virtuele tours met live gidsing. 

Het belangrijkste doel? Een breder publiek directe toegang bieden tot essentiële educatieve inhoud, via een betere algemene virtuele bezoekerservaring.

Uitgelicht

 • Op maat ontwikkeld CMS-gebaseerd platform, helemaal toegespitst op gegidste virtuele rondleidingen.
 • Eenvoudig ontwerpen van nieuwe presentaties met panoramische beelden, slideshows, interactieve kaarten en video’s.
 • Uitstekende audio- en videokwaliteit dankzij rechtstreekse streaming van content naar bezoekers, in plaats van traditionele screen-sharing.
 • Direct A/V-signaal van gidsen naar bezoekers met behulp van WebRTC-verbinding, vergelijkbaar met conference calls.
 • Individuele sessies met behulp van unieke login-URL’s voor bezoekers op geplande tijdslots, voor eenvoudige integratie met achterliggend ticketingsysteem.
 • Meeslepende bezoekerservaring voor historisch belangrijk onderricht op grote schaal.
 • Toekomstgericht platform, klaar voor uitbreiding met nieuwe multimediacontent en nieuwe rondleidingen.

Projectaanpak

Het idee voor Six Million Voices was van in het begin helder: de bestaande virtuele rondleiding doorheen Auschwitz-Birkenau vernieuwen, toegankelijker maken voor een breed publiek en tegelijkertijd de overkoepelende beleving verbeteren en zo de herinnering aan de Holocaust in stand houden. We wilden de essentie van een persoonlijk bezoek aan de historische plek zo natuurgetrouw mogelijk vastleggen.

Om die visie om te zetten in een tastbaar concept en platform, organiseerden we eerst een discovery phase. Daarin voerden we een grondige technische analyse uit om de vereiste features en functionaliteit uit te tekenen voor het nieuwe, op maat te bouwen tourplatform. De belangrijkste vereisten omvatten onder andere een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS), waarmee de content editors van de EVJCC zelf nieuw materiaal konden toevoegen aan de virtuele rondleidingen. Tegelijkertijd moest het platform ook intuïtief zijn voor zowel deelnemers als de gidsen. Individuele presentatielinks voor verschillende deelnametijdstippen aan tours waren een andere vereiste.

Technische architectuur

Het platform op maat is gebouwd met React en wordt gehost op Meteor. Belangrijke integraties zijn onder andere JW Player (voor video’s) en Vonage (voor rechtstreekse audio- en videocommunicatie tussen tourgidsen en bezoekers). 

We integreerden ook een betrouwbare chatomgeving, met mogelijkheden voor zowel groepschats als privéberichten. 

De verschillende rondleidingen kunnen worden georganiseerd via individuele vergaderlinks, die gedeeld worden naar een apart ticketing- en betalingsplatform. Dat zorgt ervoor dat bezoekers de juiste unieke toegangscode ontvangen voor het tijdslot dat ze hebben uitgekozen voor hun virtuele rondleiding.

Immersive virtuele rondleiding met live tourgids voor een wereldwijd publiek

Resultaten

Custom omgevingen voor virtuele rondleidingen spelen een cruciale rol in het mee vormgeven van de toekomst van onderwijs, leren en informatiedeling in de bredere zin. Met ons platform op maat beschikken gidsen over de flexibiliteit om de volledige controle te nemen en hun tours aan te passen aan de behoeften van hun publiek op dat moment, terwijl ook directe interactie en feedback mogelijk zijn. 

Tegelijkertijd garandeert het platform de beste audiovisuele kwaliteit door alle inhoud rechtstreeks naar deelnemers te streamen. Zo is het niet langer nodig om aan klassiek en omslachtig schermdelen te doen. 

Het platform is ontworpen met toekomstige updates in het achterhoofd: zo staan er voor de volgende versie bijvoorbeeld integraties met realtime 3D-ruimtes en 360°-video’s op de planning.

Immersive virtuele rondleiding met live tourgids voor een wereldwijd publiek
Het nieuwe SIX Million Voices-platform brengt Holocausteducatie naar de 21e eeuw. Het nieuwe platform biedt de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de geschiedenis van de Holocaust op een manier die een multimediale klaslokaal lezing of een bezoek aan een museum niet kan bieden. We zouden onze visie niet hebben kunnen verwezenlijken zonder de ervaring en toewijding van Poppr.
Michael Beyo
CEO, Six Million Voices
Immersive virtuele rondleiding met live tourgids voor een wereldwijd publiek

Custom platformen die zorgen voor ROI

Het unieke educatieve platform bewijst dat maatwerkoplossingen met specifiek ontwikkelde functionaliteiten de meest veelzijdige oplossing zijn voor organisaties die snel vooruit willen gaan, ROI willen genereren en zich willen richten op de ervaring voor hun interne en externe eindgebruikers. Daarnaast zorgt de uitgebreide art direction voor een duidelijke visuele identiteit waar klassieke SaaS-oplossingen simpelweg niet aan kunnen tippen.

Credits

 • Bart De Bock Technology Director
 • Kacper Chlebowicz Art Director
 • Karolis Sinas Lead Software Engineer
 • Ruud Luijten Frontend Developer

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op