-

arrow left
arrow left

Onafhankelijk virtueel museumplatform voor filmliefhebbers

Film Secession
Onafhankelijk virtueel museumplatform voor filmliefhebbers

Inleiding

Een baanbrekende, op maat gemaakte immersive website ontwerpen voor een virtueel filmmuseum? Dat is ons bij Poppr precies op het lijf geschreven. De Amerikaanse filmprofessor en -curator Richard Suchenski wou een op abonnementen gebaseerd platform lanceren dat historisch belangrijke films zou combineren met virtuele tentoonstellingen over belangrijke thema’s en sleutelfiguren uit de filmindustrie.

Uitgelicht

  • Immersive 3D-museumervaring voor desktop, samen met een meer lichtgewicht alternatief voor smartphone.
  • Naadloze integratie van videostreaming (JW Player) en betalingsverwerking (Stripe).
  • Volledige ontwikkeling van het nieuwe merk met behulp van custom ontwikkeling en art direction gebaseerd op films, voor een ongeëvenaarde immersive experience.

Overkoepelende projectaanpak

Op vraag van de klant zou Film Secession een nieuwe manier moeten bieden om de ideeën te verkennen die filmmakers doorheen verschillende cinematografische tijdperken hebben gevormd. Het doel was om een online platform met de uitstraling van een museum te creëren. Dat zou dan dienen om historisch belangrijke films, archiefmateriaal en interviews met regisseurs en andere experts te tonen. De vertaalslag maken van die artistieke cinemabeleving naar een boeiende ervaring voor het kleine scherm vroeg om een geïntegreerde aanpak die technische expertise combineerde met een complete artistieke visie.

Onafhankelijk virtueel museumplatform voor filmliefhebbers

Cinema-inspired design focus

Onze art director ging aan de slag met een visuele stijl voor het platform die naadloos aansloot bij het overkoepelende filmthema van het project. Hij liet zich daarbij inspireren door de art-decosets van de legendarische art director en set director Cedric Gibbons. Hij creëerde op zijn beurt een uitnodigend en tegelijkertijd minimalistisch en modern concept. Het ontwerp biedt een uitnodigende sfeer voor bezoekers die van de ene virtuele museumzaal naar de volgende navigeren en onderweg alle inhoud van het digitale museum verkennen. Ons team verzorgde alle visuele brandingaspecten, van conceptualisering en logo’s tot typografie.

Onafhankelijk virtueel museumplatform voor filmliefhebbers

Technische uitdagingen

Voor het platform maakten we gebruik van 3D-modellering op maat om een contentlaag bovenop de 3D-omgeving te leggen. In tegenstelling tot klassieke SaaS-ontwikkelingsplatformen als Roblox of Meta’s Horizon Worlds kunnen we met die developmentaanpak op maat zelfs de kleinste details afstemmen op de meeslepende ervaring die projecten als deze verdienen. Bovenop de developmentarchitectuur die gated content met vrij toegankelijke items combineert, zorgt de naadloze integratie met Stripe voor een vlotte verwerking van abonnementsbetalingen. Daarnaast integreerden we ook videostreaming via JW Player, met bijkomende geoblocking voor videomateriaal dat onderhevig is aan lokale rechtenbeperkingen. Gedetailleerde gebruikersanalytics bieden dan weer inzicht dat helpt bij het identificeren van mogelijkheden voor uitbreiding en verbetering van content.

Onafhankelijk virtueel museumplatform voor filmliefhebbers

Resultaten

Met Film Secession gingen we aan de slag met een passieproject om het vervolgens om te turnen tot een sterk businessconcept en een platform dat omzet genereert, vol met waardevolle videocontent op maat van een wereldwijde niche. Door ontwikkeling op maat te combineren met een best of breed-aanpak voor externe integraties, zorgen we met het virtuele museum voor een bijzondere merkbeleving.

Digitale ervaringen op maat voor organisaties wereldwijd

Deze case toont niet alleen onze allesomvattende aanpak en op maat gemaakte development- en designvaardigheden. Dit project bewijst ook dat immersive ervaringen met een betalende component kunnen werken voor een wereldwijd publiek, met een positief nettorendement. Net zoals bij ons eerdere werk voor de Desembibliotheek van Puratos levert ons team volledig op maat gemaakte functionaliteiten en een aparte look-and-feel die de merkbeleving van je organisatie onderscheidt van alle andere.

Film Secession is ontworpen om paradigma's en denkwijzen te veranderen. Het was vanaf het begin duidelijk dat iets nieuws alleen zou werken als de interface schoon, naadloos en elegant aanvoelde. Ik had een partner nodig die bereid was om echte risico's te nemen en zich aan te passen aan situaties die nooit eerder waren voorgekomen om deze droom werkelijkheid te maken. Poppr was de ideale keuze en ik kijk ernaar uit om onze reis voort te zetten.
Richard I. Suchenski
Founder, Film Secession

Credits

  • Bart De Bock Technology Director
  • Glenn Catteeuw Art Director
  • Jel Sadones 3D Modeller
  • Rogier De Boevé Creative Developer
  • Arnout De Coninck Backend Developer
  • Thomas De Meyer Project Manager

Awards & erkenning

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op