arrow left
arrow left

Zuurdesembibliotheek als immersive 3D-beleving

Puratos
Zuurdesembibliotheek als immersive 3D-beleving

Zuurdesembibliotheek in 3D

Karl De Smedt is een man met een missie: hij is voortdurend op zoek naar zuurdesem. De Smedt is namelijk de officiële curator of bibliothecaris van de Puratos Sourdough Library, op de terreinen van het hoofdkantoor van Puratos in Sankt Vith. De bibliotheek doet dienst als bewaar- en beschermplek van de beste zuurdesemculturen in de wereld. Net zoals zaden zijn ook zuurdesems kwetsbaar en lopen ze het risico beschadigd te worden of zelfs verloren te gaan. Met de zuurdesembibliotheek wil Puratos dit vermijden, door een veilige opslagplaats te bieden voor waardevolle zuurdesems. Tientallen eigenaars van over de hele wereld hebben al een staal van hun specifieke zuurdesems bij de bibliotheek van Puratos in bewaring gegeven.

Dynamische beleving

De virtuele bibliotheek is een volledig dynamische 3D-ervaring. Bezoekers kunnen vrij rondkijken en elk hoekje van de 3D-omgeving inspecteren. Dat is een hele verbetering tegenover de oorspronkelijke versie van de zuurdesembibliotheek, die sterk leunde op klassieke, statische fotografie.

Zuurdesembibliotheek als immersive 3D-beleving

WebVR

We zorgden voor een optimalisering van de virtuele beleving in WebVR. Op die manier kan de beleving rechtstreeks in de browser van om het even welke VR-headset worden gedraaid, zonder de behoefte aan extra apps. Speciale aandacht ging naar volledige ondersteuning en soepele rendering voor Meta’s Quest 2-headset, die bij uitstek populair is op de consumentenmarkt. Dankzij slimme verbetering van de textures en een gloednieuwe interface slaagden we erin de bibliotheek als een vloeiende ervaring in VR te laten weergeven. De video hieronder is een kort voorsmaakje van hoe de zuurdesembibliotheek eruitziet in een VR-headset.

Oneindig veel zuurdesems

Als beheerder voegt De Smedt geregeld nieuwe zuurdesems toe aan zowel de fysieke als de virtuele bibliotheek. Dat laatste kan hij als ook eenvoudig zelf doen, zonder daarvoor op ingewikkelde fotografie te moeten rekenen. We installeerden namelijk een handig contentmanagementsysteem op basis van Craft CMS. Daarmee kunnen onbeperkt virtuele zuurdesems worden toegevoegd. De Smedt kan zelf de eigenschappen van het deeg invoeren - denk maar aan textuur, bubbels, de hoeveelheid meel, droogte - en er verschijnt meteen een prachtig 3D-model met de correcte deegstructuur. Zo kan iedereen de unieke, altijd bijgewerkte collectie van unieke zuurdesems bekijken vanuit z’n luie zetel. Hoe de zaak technisch in elkaar zit? Dat leer je in onze diepgaande blog.

Lees er alles over Lees er alles over

2D-animatiefilm in 360°

Als kers op de taart maakten we ook een 2D-animatiefilm in 360 graden. Die vertelt het verhaal van de geschiedenis achter zuurdesem. Je komt er alles te weten over deze hoogst bijzondere deegsoort.

Ontdek de film Ontdek de film

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op