-

arrow left
arrow left

Paleis van Laken in een immersieve ervaring

Royal Palace of Brussels
Paleis van Laken in een immersieve ervaring

Koninklijke tuinen openstellen

Elke zomer opent het Paleis van Laken een groot deel van z’n domein gedurende enkele weken voor het brede publiek. De uitgelezen kans om een glimp op te vangen van de residentie van de koning en de koningin, waar ze hun officiële plichten vervullen en audiënties organiseren. In 2020 stak het coronavirus stokken in de wielen van de jaarlijkse openstelling van het paleisdomein.

Toch bleef de koninklijke hofhouding niet bij de pakken zitten. Voor de nationale feestdag op 21 juli deed de monarchie een beroep op het Poppr-team om een virtuele rondleiding van het Kasteel van Laken te creëren. Daarmee kan iedereen het hele jaar door de koninklijke domeinen online bezoeken.

Scrollen doorheen koninklijk bezit

De tour begint met een prachtig luchtpanorama. Met dat beeld als vertrekpunt kunnen bezoekers elf paleisruimtes verkennen, in zeventien 360°-foto’s in hoge resolutie. Een deel van de omgeving zal je misschien wel herkennen vanop televisie, zoals de spiegelzaal of de troonzaal, maar je krijgt ook een kijkje achter de schermen van meer persoonlijke vertrekken, zoals het kantoor van de koning. Elke kamer heeft zo z’n blikvangers die extra info verdienen. Met een eenvoudige druk op de knop kom je alles te weten over enkele van die hoogtepunten. Om het project nog meer uitstraling te geven, hebben we elke aanklikbare knop en menuscherm in de online omgeving vormgegeven volgens het kleurenschema van de monarchie.

Paleis van Laken in een immersieve ervaring

Feestelijke opening van een immersieve ervaring

Daags voor 21 juli ging de virtuele tour van het Kasteel van Laken live. De webervaring werd officieel ingehuldigd tijdens een feestelijk openingsmoment, waarbij de Belgische dj Lost Frequencies een set speelde vanop het dak van het paleis. Het is niet elke dag dat ons werk met zoveel luister wordt aangekondigd …

Paleis van Laken in een immersieve ervaring

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op