-

Virtueel Brugge

Virtueel Brugge is de officiële 360 virtual tour van Brugge.

De 360 fotografen van Poppr hebben de meeste 360 pano’s voor Virtueel Brugge (Engels: ‘Virtual Bruges‘) opgenomen najaar 2019 en voorjaar 2020.

Voorjaar 2020 brak plots de Coronacrisis uit, met daaropvolgend een bijna wereldwijde lockdown. Om Brugge tijdens de lockdown toch nog bezoekbaar te maken, besliste Stad Brugge om Virtueel Brugge dan ook vroeger dan gepland te lanceren. Zo kan nu de hele wereld genieten van de pracht wat deze bekende Unesco-werelderfgoedstad te bieden heeft. Vanuit haar luie zetel, op eender welke computer, tablet of smartphone.

De virtual tour van Brugge is opgenomen in ultra hi-res 20k kwaliteit. Met drones, een helikopter en hoogtestatieven tot 20 meter hoog.

De virtuele tour van Brugge zal continu blijven aangepast en uitgebreid worden. Met gaandeweg nog meer locaties, content en functionaliteiten.

Virtueel Brugge

Waar en hoe kan je Virtueel Brugge bekijken?

Je kan Virtueel Brugge bekijken op eender welke computer, tablet of smartphone, door de link www.virtualbruges.com te bezoeken.

Virtueel Brugge‘ wordt ook geïntegreerd in het platform ‘Virtueel West-Vlaanderen‘. Op deze nieuwe website kan je alle Westvlaamse steden en gemeenten en hun toeristisch meest interessante locaties in 360 graden bekijken.

Deze virtual tour is ook ‘virtual reality-ready‘. Dit betekent dat je deze virtual tour van Brugge automatisch kan bekijken met je VR-bril! Je hoeft hiervoor enkel ‘www.virtualbruges.com’ in te tikken in de browser van je VR-bril. De bekendste zijn de Oculus VR-brillen van Facebook. Een Oculus Go of Oculus Quest VR-bril kan je kopen op www.oculus.com, Coolblue, of een andere electronica winkel. Zo kan je onmiddellijk Brugge in haarscherpe, 20k kwaliteit VR bezoeken!

Behalve via de website www.virtualbruges.com en Virtual Reality, zal Stad Brugge deze 360 content ook inzetten op Google (Google StreetView en Google Maps), Facebook (360 beelden roteren op mobile automatisch in de timeline van bezoekers, waardoor die hard de aandacht trekken), en een VR-booth in de dienst voor toerisme in Brugge. Gezien de 20k resolutie waarin Poppr opneemt, is de kwaliteit goed genoeg om ook gewone foto’s (voor print en online) uit deze virtual tour te nemen. Deze kunnen worden afgeprint tot 7,5 meter breed, zonder enige kwaliteitsverlies.

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op