Geschreven door Steven Stumpf op 17 juni 2014 · 2 min read

De Pier van Blankenberge opent virtueel met prachtige 360° virtual tour

BLANKENBERGE – De Pier van Blankenberge is 80 jaar en zwaait haar deuren virtueel open met een virtual tour voor het grote publiek. Iedereen ter wereld kan De Pier vanaf vandaag virtueel bezoeken vanaf zijn computer, tablet of smartphone. De Gentse start-up Poppr, die eerder ook al de VRT, Mijn Pop-uprestaurant, het Concertgebouw van Brugge en ca. 850 andere bedrijven virtualiseerde, stond in voor de productie. 

Benieuwd? Je kan de virtual tour onmiddellijk hier bekijken.

Belgium Pier - Pier van Blankenberge - Halifax Reception Balcon - 360° Virtual Tour - Virtuele Tour - Panorama

Verwoest en gered door Duitsers

De eerste Pier was klaar in 1894, maar werd in 1914 door de Duitse bezetters in brand gestoken. De tweede en huidige Pier werd gebouwd in 1933 en bleef tijdens WOII intact omdat de Duitse sergeant Keseberg het bevel om de Pier te dynamiteren negeerde. Keseberg werd in 1994 zelfs gehuldigd door Blankenberge.

De Pier was van de jaren ’50 tot 2000 onderdeel van het Meli-pretpark (nu Plopsaland). In zijn huidige vorm herbergt de Pier, dat in 2004 beschermd werd als monument, een horecazaak, een auditorium, feestzalen en een tentoonstellingsruimte.

Belgium Pier - De Pier van Blankenberge - Overzicht dak - Virtual tour - virtuele tour - 360° - Blankenberge

 

De Pier: originele feestzalen voor je huwelijk of bedrijfsevents

De dag van vandaag kan je De Pier afhuren voor je event. De verschillende zalen bieden allen een prachtig zicht op zee. Poppr kreeg van Belgium Pier de opdracht om de feestzalen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Immers, een toekomstige bruid die een lege zaal komt bezichtigen voor haar tour, wordt al snel nerveus. Hoe zal de zaal eruitzien? Waar kan iedereen zitten? Hier is nu een oplossing voor: de bruid kan alles gedetailleerd bekijken vanuit haar luie zetel. Meer zelfs, de zalen kunnen met één simpele muisklik van opstelling worden gewisseld.

Belgium Pier - Brighton Main Room - Trouwopstelling ((c) Yvan Van Hoorickx : Poppr)

Belgium Pier - Brighton Main Room - Loungeopstelling ((c) Yvan Van Hoorickx : Poppr)

Door te klikken op het icon boven midden kan je wisselen tussen de verschillende zaalopstellingen (hier de Brighton Main Room in trouwopstelling (boven) en receptieopstelling (onder)). 

Belgium Pier - De Pier van Blankenberge - Grondplan - virtual tour - virtuele tour - 360° - België

Door op het icon onderaan midden te klikken, schuift de plattegrond van de Pier open. Door op de blauwe markers te klikken ga je direct naar de verschillende zalen. 

Belgium Pier - Santa Monica 360° - virtuele tour - virtual tour - 360° - virtuele wandeling

De Santa Monica 360° Balcony met prachtig zeezicht.

Virtual tour van De Pier  

Yvan Van Hoorickx (fotograaf Poppr): “Het was geen sinecure om de juiste shots op het juiste moment te nemen. De verschillende opstellingen werden op verschillende opnamedagen geshoot. Gelukkig hadden we een mooi voorjaar aan de Kust. De ronde vorm van de Pier is ook ideaal om een 360° tour te maken.”

Poppr heeft al vele bekende locaties zoals Het Journaal, Rozebroeken of De Pier gevirtualiseerd en ontvangt nu maandelijks ca. 100.000 virtuele bezoekers. Zo is het elke dag (virtuele) Open Bedrijvendag.

De 360° tour is rechtstreeks hier te bekijken. Ze zal vanaf deze zomer ook te bekijken zijn op de nieuwe website van Belgium Pier en de website van Stad Blankenberge.

 

 


Elevate your business

Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.

Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!