360 uitschakelen

Virtueel Mechelen


Stad Mechelen

Poppr 360 Play Icon
Klik of tap om te activeren

Virtueel Mechelen

Mechelen pakt als eerste stad in de Benelux uit met een virtueel bezoek door de volledige stad.
Op www.virtueelmechelen.be zie je de stad vanuit helikopterperspectief en kan je inzoomen op specifieke locaties. De belangrijkste bezienswaardigheden, musea en hotels kan je ook binnenin in 360° bekijken. Met de virtual reality versie van de beleving waan je je ook fysiek in de stad en worden attracties ook toegankelijk voor minder mobiele mensen. Met dit virtueel bezoek wil de stad nog meer bezoekers aantrekken.

Virtueel wandelen door de stad en toeristische highlights bezoeken kan via één online portaal. Heb je als surfer een Google Cardboard, Samsung Gear VR of Oculus Rift, dan kan je bovendien de VR-functie ook thuis ervaren. In de toekomst zullen we nog meer bezienswaardigheden opnemen.

604 gigabyte beeldmateriaal en 38 locaties

Enkele kerken en gebouwen die momenteel in restauratie zijn, zoals de toekomstige toeristische balie in het Schepenhuis, het Museum Hof van Busleyden en enkele stadsgezichten en winkelstraten staan nog in de wachtrij. Momenteel is er al voor 604 gigabyte aan beeldmateriaal opgenomen en kan je al 38 locaties virtueel bezoeken.

Dankzij Virtueel Mechelen kan je ook locaties bezoeken waar je niet zomaar binnenloopt. Denk maar aan het paleis van Margareta van Oostenrijk, het stadhuis of de muurschildering in de Sint-Janskerk, die enkel met een gids te bezichtigen zijn. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen, werd er gebruik gemaakt van heel hoge resoluties. De virtuele visualisatie van de Muurschildering van de Sint-Janskerk bijvoorbeeld, is een 360 beeld met 1500 megapixels ofwel 125 keer de beeldkwaliteit van een iPhone 7.

De toren beklimmen zonder trappen

De website dient niet enkel als uitnodiging voor een bezoek, maar ook om minder mobiele mensen de mogelijkheid te bieden om te genieten van minder toegankelijke attracties. Zo kan je de Oculus Rift-bril aan de torenbalie van de Sint-Romboutstoren lenen om de toren te bezoeken zonder de trappen te moeten bestijgen.

Ervaringen delen en Mechelen promoten

Via www.virtueelmechelen.be kan je ook beelden delen. Ben je onder de indruk van een stadsgezicht, een historisch gebouw of gecharmeerd door één van de hotels, dan kan je een snapshot maken via de ‘postkaart’-functie. Deze postkaart kan je downloaden, e-mailen of delen op sociale media.

Ontdek hoe VR, AR, 360 en 3D jouw project kunnen helpen!

We're always happy to have a brainstorm and show relevant cases,
or host an introduction workshop for your company.