HTC Vive

De HTC Vive is een Virtual Reality headset ontwikkeld door HTC en Valve Corporation. De virtual-reality-bril gebruikt “room scale” trackingtechnologie om de gebruiker in 3D-ruimte te volgen, en motion-tracked controllers in de ruimte te gebruiken.

HTC Vive Headset

De Vive headset heeft een refresh rate van 90 Hz en een 110 gradien gezichtsveld (field of view / FOV). Het apparaat gebruikt twee OLED-panelen, één per oog, elk met een resolutie van 1080 x 1200, goed voor een gecombineerde 2160 x 1200 pixels. Een handige veiligheidsmaatregel is een frontale camera waardoor de gebruiker de realiteit kan bekijken zonder de bril af te zetten.

In de behuizing van de virtual reality bril zitten een aantal infraroodsensoren die de base stations’ infraroodpulsen detecteren om de headset’s relatieve positie te bepalen in de ruimte. De bril heeft onder andere ook nog een G-sensor, een gyroscoop en een afstandsensor.

HTC Vive Headset
HTC Vive Controllers

Vive controllers

De Vive Controllers hebben verschillende knoppen en inputmethodes, zoals een track pad, grip buttons aan de zijkanten, en een dual-state trigger. De controllers zijn goed voor zo’n zes uur tussen laadbeurten.

Rond de ring van de controller zitten 24 infraroodsensoren die de base stations toelaten de locatie van de controllers in de ruimte te bepalen. Het SteamVR Tracking System kan de controllers tot op een fractie van een milimeter detecteren en volgen, met update rates van 250Hz tot 1kHz.

Vive Base Stations

De Vive Base Stations, ook wel het Lighthouse tracking system genoemd, zijn twee zwarte boosjes die een 360 graden virtuele ruimte creëren tot 4,5 op 4,5 meter.

De base stations sturen 60 maal per seconde een infraroodpuls uit die opgepikt worden door de heaset en de controllers met milimeter-nauwkeurige precisie. Draadloze syncing tussen de toestellen vermijd een aantal kabels, en een universeel ophangsysteem maakt ze praktisch voor gebruik thuis of op locatie.

HTC Base Station
HTC Vive Trackers

Vive Tracker

De Vive Tracker is een trackingaccessoire ontworpen om fysieke objecten in de ruimte te detecteren en volgen via de Lighthouse base stations. Vive trackers hebben een connector die op hun beurt kunnen communiceren met het accessoire waarmee het is verbonden.

De Vive Tracker werd bij lancering verkocht als een stand-alone product en in combinatie met andere accessoires en games die ervoor werden ontworpen, zoals de Hyper Blaster (een geweer) of een tennisracket voor sportspelletjes. Andere derdepartij-accessoires zijn ontworpen voor de vive Trackers zoals straps rond armen en benen om full body tracking te kunnen faciliteren.

HTC Vive demonstratie

Ervaar de HTC Vive en ontdek wat VR voor jouw bedrijf kan betekenen door middel van hands-on demonstraties bij u of bij ons!

We kunnen meerdere setups verzorgen.

Ja, we willen graag een demonstratie!

Elevate your business

Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.

Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!