-

arrow left
arrow left

Je bedrijf in de spotlights met een virtuele showroom

  • Web
  • Virtual reality
  • 3D

Over de kracht van VR-showrooms als aanvulling op je fysieke winkel en toonzaal.

Hoe je met een virtuele showroom je bedrijf in de kijker zet

Organisaties rekenen kiezen steeds vaker voor virtuele showrooms die gebruikmaken van VR-technologie. Een showroom in VR plaatst je bestaande winkelaanbod in een volledig virtuele omgeving of in een zorgvuldig nagemaakte replica van je bestaande showroom. Dat biedt zowel potentiële als bestaande klanten de kans om je volledige winkelaanbod te ontdekken of zelfs online te aan te schaffen.

4 redenen waarom bedrijven kiezen voor VR-showrooms:

  • Breder bereik van de doelgroep,
  • Sitebezoekers converteren sneller naar betalende klanten,
  • Uitgebreide dataverzameling zorgt voor bijkomende marketinginzichten,
  • Online showrooms zijn altijd open, 24 uur op 24.


Meer weten? Ontdek meer inzichten over virtuele showrooms in de longread van Steven Stumpf, medeoprichter van Poppr.

Hoe zet je met een virtuele showroom je bedrijf in de kijker?

Hoe werkt het bouwen van een showroom in VR?

Een één- of tweekoppig team van onze specialisten komt bij je langs om het interieur van je showroom of winkel vast te leggen op beeld. Dat doen ze met speciale panorama- of 3D-camera’s, die voor extra hoge beeldkwaliteit zorgen. Vervolgens slaan we de beelden op en bewerken we ze om een boeiende, immersive virtuele omgeving te creëren.

Hoe zet je met een virtuele showroom je bedrijf in de kijker?

Hoe ziet het resultaat van een VR-showroom eruit?

Alles hangt af van waar je met je bedrijf precies naar op zoek bent. Een VR-showroom kan breed gaan: van de Puratos Sourdough Library tot de Safety Jogger Showroom. Je nieuwe virtuele omgeving is beschikbaar via zowat elk modern apparaat, inclusief laptops, tablets, smartphones en - vanzelfsprekend - VR-headsets.

Een showroom in VR is de klok rond klaar om je bezoekers virtueel te ontvangen en kan ook worden aangesloten op je bestaande productcatalogus of CRM, voor een nog betere bezoekerservaring.

Hoe zet je met een virtuele showroom je bedrijf in de kijker?

Hoeveel kost een VR-showroom?

Het antwoord zal je niet verbazen: het hangt er maar vanaf. Ben je vooral op zoek naar een degelijke rondleidingsbeleving? Dan kan al voor een prijs die lager ligt dan die van de gemiddelde kmo-website. Heb je nood aan een volledige in 3D vormgegeven omgeving die naadloos integreert met je productcatalogus, dan zal je investering hoger uitvallen. Wat er in dit verhaal vooral toe doet, is de ROI die je wilt behalen.