-

arrow left
arrow left

Virtuele tours vs. 360°-video: wat zijn de verschillen?

  • Web
  • Virtual reality
  • 360°-fotografie
  • 360°-video

360-gradenvideo’s of liever virtuele tours om je bedrijf in de kijker te zetten? Ontdek de verschillen, zodat je de juiste keuze maakt voor je organisatie om je doelgroep aan te spreken.

Virtuele tours vs. 360°-video: wat zijn de verschillen?
360° of virtuele tour?

Breng je merk onder de aandacht

Als het aankomt op het online aanprijzen van je bedrijf of producten op een manier die visueel in het oog springt, zijn er heel wat mogelijkheden. Twee van de meest populaire opties zijn 360°-video’s en virtuele rondleidingen. Ze komen allebei met hun eigen voordelen en sterktes die je potentiële klanten helpen om een inzicht te krijgen in wat je te bieden hebt. Wat dacht je van een virtuele huizentour om je vastgoedportefeuille aan te prijzen? Of liever een 360-gradenvideo boordevol actie om hotelgasten warm te maken voor een verblijf in je skioord? Alles hangt af van je businesscase.

Bedrijfsvideo’s in 360°

Een 360°-bedrijfsvideo wordt gefilmd met een speciale omnidirectionele camera (of een multicam-opstelling) die het beeld vanuit alle mogelijke hoeken vastlegt. Die vorm van video biedt een allesomvattende, meeslepende ervaring waarbij kijkers de hele ruimte in zich kunnen opnemen. Video’s in 360 graden zijn ideaal voor het tonen van ruime omgevingen met een indrukwekkend uitzicht. Het 360°-perspectief voegt daar meerwaarde aan toe met uitgebreide sfeerschepping. 360-gradenvideo’s zijn ook bij uitstek geschikt voor scènes vol actie, waarbij je doelpubliek in alle richtingen kan kijken via een VR-headset of gewoon in de browser op de computer.

Virtuele tours

Een virtuele tour met panoramabeelden bestaat uit een verzameling stilstaande beelden die zijn samengevoegd tot één groot panoramisch beeld - meestal in 360 graden. Bezoekers kunnen doorheen dit soort virtuele tour navigeren door gemarkeerde hotspots in het beeld aan te klikken, waardoor ze in hun eigen tempo de verschillende delen van de ruimte kunnen verkennen. De virtuele panorama’s zijn bijzonder handig om bijvoorbeeld vastgoed, hotelkamers en ruimtes in resorts te tonen, omdat ze kijkers in staat stellen de lay-out beter te begrijpen en de grootte en schaal van de plek beter in te schatten. 

Hoewel panorama’s meestal worden gemaakt met behulp van stilstaande beelden, kunnen langzaam bewegende drone- of helikoptervideo’s in 360 graden de ervaring nog verder versterken. Onze case voor Water-link is daar een geknipt voorbeeld van. Met virtuele tours kunnen we eenvoudig extra tekstvelden, infographics en andere media toevoegen, net als rechtstreekse call-to-actions voor je organisatie.

Kijken op elk apparaat

Makkelijk delen en afspelen

Zowel 360°-bedrijfsvideo’s als virtuele tours met panoramabeelden kunnen via elke browser toegankelijk worden gemaakt, met behulp van WebVR-technologie. Op die manier kan je doelpubliek je tour of video op elk apparaat bekijken en beleven, inclusief smartphones, tablets en VR-headsets. De beste keuze voor jouw bedrijf? Dat hangt af van het soort ruimte dat je wilt laten zien en de ervaring die je wilt creëren voor je kijkers. Een 360°-video is het meest geschikt voor volledig immersive belevingen, terwijl panoramabeelden in klassieke virtuele tours zich dan weer bij uitstek lenen voor virtuele rondleidingen, interieurs en het verkennen van verschillende ruimtes aan een zelf bepaald tempo. Wat je ook nodig hebt, ons team staat voor je klaar om je te helpen met je keuze en zo maximaal effect te sorteren voor jouw bedrijf.