Geschreven door Steven Stumpf op 10 januari 2019 · 2 min read

Virtual Reality in TV: De Luizenmoeder

Virtual Reality in TV: De Luizenmoeder

Hoe vergroot je je bereik door virtuele tours? Wat zijn de mogelijkheden naar content? En kan je ze zelfs inzetten als saleskanalen?

Op deze manier, veel en ja. Ontdek hier hoe je VR kan gebruiken voor TV!

De Luizenmoeder is een Nederlandse en Vlaamse komedieserie uitgezonden door AVROTROS op NPO 3 en Medialaan op de commerciële zender VTM.
De serie vindt plaats in een lagere school, “De Klimop” in Nederland en “De Akker” in België en gaat over de leerkrachten, het schoolhoofd en de ouders van de jonge studenten.

Om de interesse op te wekken in de aanloop naar de permiere van de show maakten we een hoge-resolutie virtuele versie van één van de belangrijkste locaties, de klas van Juf Els. De leerkrachte heet je welkom in het leslokaal, en in de ruimte zijn verschillende teasers en tools te vinden.

Bezoek hier de klas van Juf Els uit De Luizenmoeder!

As Seen on TV

Virtuele versies van sets, scenes en locaties zijn een krachtige manier om het bereik buiten de show te vergroten.

Fans en kijkers hebben de mogelijkheid om de locaties die ze kennen van op TV in detail te bekijken, in 360 graden versus het gelimiteerde 16:9 broadcast-formaat.

Dit creeert een stevige opportuniteit om een emotionele band te leggen door middel van een indrukwekkende en plezante ervaring.

De Luizenmoeder Klas

Rich content

Naast 360-graden-fotografie kunnen de tours verrijkt worden met green key video om acteurs en personages tot leven te brengen, informatieschermen, hoge-resolutie-foto’s en video, en zelfs functionaliteiten zoals games, shopping of afspraken maken.

De Luizenmoeder Video

Shoppen en boeken

Zoals we in 2016 reeds deden voor Mijn Pop-uprestaurant is het mogelijk om objecten aan verkoopskanalen te koppelen om inkomsten te genereren in de vorm van verkoop. In Mijn Pop-uprestaurant was het mogelijk om op objecten te bieden uit de verschillende interieurs, live gepopuleerd door API calls.

VTM Mijn Popuprestaurant

Commerce in Virtual Reality

De mogelijkheden zijn virtueel (pun intended) eindeloos.

Data

Uiteraard meten we álles, en kan de data gebruikt worden voor retargeting, of naar eigen CRM en sales tools worden doorgestuurd.

 

Interesse in hoe virtual reality, augmented reality of 360 jouw project of bedrijf kan helpen?
Let’s do coffee!


Elevate your business

Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.

Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!