Geschreven door Poppr Editor op 5 oktober 2014 · 7 min read

Top 10 Virtuele Open Bedrijvendag 2014

Op zondag 5 oktober 2014 is het weer Open Bedrijvendag. Honderden bedrijven openen de deuren voor het grote publiek. Voor een bedrijf dé mogelijkheid om trots te tonen wat er elke dag binnen haar bedrijfsmuren gebeurt.

Bij Poppr is het elke dag Open Bedrijvendag, maar dan een Virtuele Open Bedrijvendag. De bedrijven die we virtualiseerden zijn 24/7 door iedereen en waar ook ter wereld te bezoeken op elk (mobiel) apparaat. We mochten de afgelopen 365 dagen maar liefst 1.400.000 bezoekers ontvangen op onze circa 900  Virtual Tours.

Naar aanleiding van Open Bedrijvendag 2014 maakten we onze Virtuele Bedrijsbezoeken Top 10 van 2014.

Wil je ook een virtual tour van je bedrijf? Bel of mail ons voor gratis advies.

Enjoy!

 

Top 10 Virtuele Open Bedrijven:

1. VRT Virtueel

Een virtuele rondleiding door de nieuwsstudio’s

HET VRT JOURNAAL PREMIUM GOOGLE VIRTUAAL TOUR BUSINESS VIEW Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek De VRT is ontegensprekelijk Belgisch Kampioen Bedrijfsbezoeken. Het VRT-gebouw aan de Reyerslaan 53, dat zelfs zijn eigen postcode heeft (1043) krijgt jaarlijks maar liefst 25.000 fysieke bezoekers over de vloer.

Bezoekers worden door de indrukwekkende gebouwen met lange historische traditie geleid. Maar er zijn plaatsen waar ze ook niet kunnen komen, maar die iedereen wel wil zien. Het VRT Journaal bijvoorbeeld, de high-tech studio met zijn gerobotiseerde camera’s, kan niet bezocht worden. Het is immers voldoende dat iemand op de sporen van de robotcamera’s trapt om deze volledig te ontregelen.

Op vraag van de VRT virtualiseerde Poppr dan ook de nieuwsstudio’s van de VRT: niet enkel het Journaal, maar ook De Zevende Dag, Reyers Laat, Panorama, Ter Zake, Radio 1 en Studio Brussel werden gevirtualiseerd. Ze kregen elk  een Premium Virtual Tour én een Google Business View.

“VRT Virtueel” kreeg sinds maart al 66.000 virtuele bezoekers over de vloer. Op jaarbasis zal de VRT dus vijf keer meer virtuele dan fysieke bezoekers krijgen.

Benieuwd? Bezoek  hier alle studio’s van de VRT.

 2. Pukkelpop 2014

Het eerste festival ter wereld met een Google Business View

Pukkelpop-2014-Main-Stage-Google-Business-View-Google-Street-View-Poppr-pkp14

Pukkelpop had onlangs een wereldprimeur: het is het allereerste festival ter wereld wat virtueel bezocht kan worden in Google.

De primeur haalde zowat elke krant en blog en zorgde voor een stroom Twitter- en Facebookberichten.

Het driedaagse festival kreeg dit jaar maar liefst 150.0000 bezoekers. De Premium en Google virtual tour van Pukkelpop 2014 kreeg op de eerste dag van lancering al 5000 virtuele bezoekers.

Uniek aan de Google tour van Pukkelpop is dat je over de verschillende podia kan wandelen. Het meestbezochte podium was natuurlijk de Main Stage. Het is indrukwekkende om de gigantische weide vanop de Main Stage te bekijken. Doordat in Google om privacyredenen geen gezichten zichtbaar mogen zijn, namen we deze Google tour daags voor het festival op, op woensdag 13 augustus.

De Premium tour van Pukkelpop mocht wél met mensen worden opgenomen. Je kan jezelf of je vrienden dus zoeken in deze tour. Bijkomende extra’s: logo’s, een grondplan om snel van de ene naar de andere stage te gaan én je kan zelf je muziek aanpassen.

3. Stadhuis van Gent

Gentse Burgemeester Termont heet u welkom in zijn Virtueel Stadhuis

Virtual Tour Stadhuis van Gent Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Het Stadhuis van Gent werd gebouwd tussen 1519 en 1618. Sommige delen (zoals kelder Cardeloet) zijn zelfs bijna 1000 jaar oud.

Poppr virtualiseerde de mooiste zalen. Onder andere de Pacificatiezaal, waar in 1576 de Pacificatie van Gent werd afgekondigd. De Troonzaal, met de prachtige schilderijen en het Troonensemble. Het Oostenrijks Salon, waar de dag van vandaag vergaderingen en  de persconferenties plaatsvinden.

Een leuke verrassing vind je in de Inkomhal. Als je op Burgmeester Termont klikt, heet hij je virtueel welkom in zijn Stadhuis. Met deze transparante film had Poppr een wereldprimeur. Er is wel maandag op gezocht en gezweet geweest.

Het Stadhuis van Gent krijgt maandelijks maar liefst 16.000 virtuele bezoekers (Google en Premium virtual tours gecombineerd) over de vloer.

Bezoek het Stadhuis van Gent Virtueel: Premium Virtual TourGoogle Business View

 4. Mijn Pop-up Restaurant

Kijkcijferkanon van de virtual tours met virtuele webshop

virtual tour mijn popuprestaurant antwerpen Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Hét absolute kijkcijferkanon van onze tours dit jaar. De 5 Mijn Pop-up Restaurant van VTM kregen dit voorjaar op nauwelijks 2 maanden tijd maar liefst 263.000 virtuele bezoekers over de vloer. Dat zijn er maar liefst 4700 per dag.

Initieel maakten we enkel de virtual tours. Maar eens er restaurants begonnen af te vallen, herwerkten we de virtuele restaurants tot virtuele webshops. Om de twee weken werd op het eind van het programma immers een afvaller bekendgemaakt, waarna de kijkers naar de virtual tours konden surfen en het item konden aanklikken wat ze wilden kopen. En dus labelden we alles in de restaurants, van vorken tot oven. En verzorgden we de koppeling naar Troostwijk, het veilinghuis. Alle items gingen vlot van de hand: alles was in een mum van tijd uitverkocht aan goeie prijzen.

De kijkcijfers op de virtual tours van Mijn Pop-up Restaurant werden netjes verdeeld: de eerste afvaller werd het minst bekeken, de winnen (Brussel) werd het meest bekeken.

Bezoek hier virtueel alle vijf restaurants: BrusselAntwerpenGentKortrijkHasselt

5. Deba

De Apple van de middenspanningscellen krijgt een virtuele showroom

Virtual Tour Deba Landegem Virtuele Showroom Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Deba is het bedrijf uit Landegem wat middenspanningscellen maakt. Middenspanningscellen zijn de modules die in de groene hoogspanningscabines zitten die je op straat ziet. Hun klanten komen uit alle continenten van de wereld overgevlogen om de showroom en productiehallen te bezoeken.

De showroom is het eerste van 4 delen in het bedrijf wat we virtualiseren. Er werden hi-res foto’s van alle cabines toegevoegd met de nodige uitleg en links naar de productfiches.

Hun vlaggenschip, de Arc Killer, virtualiseerden we van binnenuit met speciale camera’s en belichting. (Potentiële) klanten zien hier dus meer in de virtual tour van Deba dan ter plaatse.

Rechtstreekse link: Deba, Landegem (Virtuele Showroom)

6. Belgium Pier

Indrukwekkende virtuele rondleiding  feestzalen op zee met 360° zicht

belgium pier van blankenberge virtual tour feestzalen Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

De Pier van Blankenberge, na het millenium omgedoopt tot Belgium Pier, is een unicum in de Belgische architectuur. Er zijn nog slechts enkele Pieren te vinden in Europa.

Wat weinigen weten is dat Belgium Pier prachtige feestzalen heeft. Het contacteerde dus Poppr om deze te ontsluiten voor het grote publiek.

De virtual tour van Belgium Pier werd op verschillende dagen en in verschillende opstellingen opgenomen. Als je bijvoorbeeld in de grote zaal op het icoon bovenin midden klikt, kan je wisselen tussen de trouwopstelling en de Loungeopstelling van de zaal. De bruid kan de zalen dus altijd perfect op orde en vanuit haar luie zetel bekijken. Weer een stress minder, en een killer salestool voor Belgium Pier.

Rechtstreekse link: Virtual Tour Belgium Pier

7. S&R Rozebroeken

Premium Virtual Tour en Google Business View in zwembad dat dit jaar zijn miljoenste zwemmer mocht verwelkomen

ROZEBROEKEN GENT VIRTUAL TOUR Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Rozebroeken is de naam van het prachtige zwembad in het gelijknamige park in Gent. Het werd enkele jaren geleden gebouwd en mocht dit jaar zijn miljoenste zwemmer verwelkomen.

S&R Group heeft acht substropische zwemparadijzen in België. Voor elk van de complexen tekenden we een grondplan in 3D en vrolijke kleuren, gericht op kinderen. Deze grondplannen werkten we ook in in de virtual tours: als je in het grondplan op een ruimte klikt, kan je deze ruimte onmiddellijk virtueel bezoeken.

Rozebroeken ontvangt zo’n 10.000 virtuele bezoekers per maand.

Rechtstreekse links: Premium Virtual Tour – Google Business View

8. Flanders Field American Cemetery And Memorial

Een virtuele rondleiding in de voetsporen van Obama

Flanders Field American Cemetery - Virtual Tour Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Het Amerikaanse Kerkhof kwam voorjaar 2014 wereldwijd in het nieuws toen President Obama het bezocht voor een herdenkingsplechtigheid van 100 jaar Grote Oorlog.

Poppr virtualiseerde dit in Premium kwaliteit om iedereen ter wereld de kans te geven het virtueel te bezoeken.

Het is een kleine maar mooie militaire begraafplaats. Ook het Tynecot Cemetery, de grootste en indrukwekkendste militaire begraafplaats, kan je virtueel bezoeken.

Rechtstreekse links Premium Virtual Tours: Flanders Field American Cemetery And MemorialTyne Cot Cemetery

9. Concertgebouw Brugge

Virtuele tourfotografie in een architecturaal hoogstandje

Concertgebouw Brugge - Virtual Tour Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Tegen het nieuwe Concertgebouw Brugge kwam in het begin heel wat weerstand. In Brugge noemde men het “de baksteen”. Ondertussen heeft de Bruggeling het Concertgebouw omarmd, en is het een landmark in de historische stad. De akoestiek in de Concertzalen is impressionant.

Met oog op buitenlandse bezoekers, muzikanten en zaalhuur virtualiseerden we het hele gebouw.

Overigens vind je op www.poppr.be/portfolio ook virtual tours van Kursaal Oostende, Handelsbeurs Gent en Kaaitheater Brussel.

Rechtstreekse link: Premium Virtual Tour Concertgebouw Brugge

10. Kaaitheater en Kaaistudio’s

Virtuele tours in hartje Brussel

Kaaitheater Virtual Tour Open Bedrijvendag Virtueel Bedrijfsbezoek

Het Kaaitheater is een landmark in Brussel. Als je Brussel binnenrijdt zie je het direct aan je linkerkant, net voor de Citroëngarage.

We verzorgden voor het Kaaitheater en de Kaaistudio’s de virtuele tourfotografie en bouwden zowel een Premium Virtual Tour als een Google Virtual Tour.

In de Kaaistudio’s kropen we zelfs in de 30 meter hoge en smalle schouw om een indrukwekkende 360°-zicht op Brussel te maken.

Rechtstreekse links:

Kaaitheater: Premium Virtual TourGoogle Business View

Kaaistudio’s: Premium Virtual TourGoogle Business View

 

Wil je ook een Premium Virtual Tour of Google Business View voor je bedrijf? Mail of bel ons en we helpen je graag verder.