Oculus, eigendom van Facebook, lanceerde niet één maar twee nieuwe Virtual Reality setups: de Oculus Rift S, een nieuwe versie van de Oculus Rift, en de hoog geanticipeerde Oculus Quest.
Wat maakt deze Quest zo speciaal? Neem een virtuele stoel en lees verder.
Hier komt het ongeveer op neer. De Quest is een stand-alone Virtual Reality headset mét room scale spacial tracking en controller tracking. Dus geen nood meer aan een dikke computer, kabels, of sensoren.
Deze Quest is een pak krachtiger dan de Oculus Go, de sweet spot tussen power en draagbaarheid.
Om duidelijk te zijn – voor complexe applicaties die rauwe rekenrkacht vereisen is de Rift of Rift S met een aparte computer de betere optie, met kost en draagbaarheid als trade-offs.
De Oculus Quest heeft geen externe sensoren nodig. Het maakt gebruik van een reeks camera’s die in de buitenkant van de bril zitten ingewerkt.
Gebaseerd op beeld en een batterij aan software en algortimes berekent het niet alleen de positie van de gebruiker in de ruimte, maar ook de controllers voor twee virtuele handen.
Het idee is om mensen te laten kiezen tussen een stand-alone systeem, laden-en-gebruiken, of een meer uit de kluiten gewassen met nood aan een lijvige computer.
Wat wil dit zeggen voor jou? In het kort:
Als je’t ons vraagt is de Quest perfect voor:
De volledige Oculus Quest setup in een handige carry-on case.
Voor de geeks (ons zéker inbegrepen):
Het is vrij eenvoudig om je bestaande premium virtual tour om te zetten naar een versie voor de Oculus Quest (of Rift, Rift S, of Go).
Dezelfde beelden worden hergebruikt, en kunnen gemakkelijk opgefrist of uitgebreid worden, samen met nieuwe scenes, verhalen of interacties in VR.
Benieuwd? We maken graag een projectvoorstel.
Benieuwd wat Virtual Reality voor u en uw bedrijf kan doen? Koffie!
Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.