Geschreven door Poppr Editor op 16 mei 2014 · 2 min read

Burgemeester Termont opent het ‘Virtuele Stadhuis van Gent’

Vanaf vandaag kan je virtueel rondwandelen in het Stadhuis van Gent. Je wordt persoonlijk verwelkomd door burgemeester Daniël Termont. Deze Gentse burgervader nodigt je van harte uit om de historische zalen in het Stadhuis te ontdekken.

Premium Virtual Tour van Stadhuis Gent

De virtual tour van het Stadhuis van Gent leunt aan bij een echte rondleiding met professionele gids. In elke kamer kom je meer te weten door de handige pop-up informatieblokjes. Vervolgens staat Sofie Bracke, schepen voor Burgerzaken en Protocol, op jou te wachten met een woordje uitleg bij de Trouwkapel. Tijdens haar welkomstwoord kan je nog steeds 360° rondkijken.

Bovendien kan je nog meer info terugvinden over alle kunstwerken in het Gentse Stadhuis. Zou je graag eens een trouw beleven in het Gentse? Dan krijg je nu al een voorproefje! Want wanneer je een virtueel bezoekje brengt aan de Pacificatiezaal kan je in één muiskik zien hoe deze is aangekleed wanneer er een trouw plaatsvindt. Bewonder niet enkel de kunstwerken en de gracieuze zalen maar let ook eens op details in de plafonds en de vloeren…

Om deze 360° virtual tour te realiseren is er gebruik gemaakt van een gyroscoop. Dit is een rotatiesymmetrische massa dat er voor zorgt dat mensen in virtual tours niet met hun vingers moeten navigeren, maar simpelweg rond hun as kunnen draaien, waardoor ze ook rond draaien in de ruimte zelf. Deze technologie is gecreëerd voor smartphone- en tabletgebruikers. Daarnaast hebben we ook een hoogtestatief gebruikt van maar liefst 18 m (!) hoog.

Virtueel zie je meer

Met deze online rondleiding geeft Stad Gent iedereen wereldwijd toegang tot zijn prachtige Stadhuis. Deze Premium Virtual Tour van Stadhuis Gent kan zowel op iPhone, Android, iPad, Windows of Mac bezocht worden. De bezoeker wordt getrakteerd op tal van leuke extra’s. Zo kan men allerlei infoschermen zien die je tijdens een traditioneel ‘fysiek’ bezoek aan het Stadhuis niet te zien krijgt.

Virtueel binnenwandelen via Google

Naast deze Premium Virtual Tour hebben we een Google Business View voor Stadhuis Gent gemaakt. Dat zijn virtuele tours, maar dan gemaakt op de Google software ipv onze eigen software. Door deze Google 360° tours zal je Stadhuis Gent rechtstreeks vanuit Google Zoeken, Maps en Lokaal kunnen binnenwandelen. Doe zelf even de test, tik ‘stadhuis Gent Belgium’ even in in Google en je kan meteen ‘binnenkijken’.

Binnenkijken bij Stadhuis Gent via Google

Het Stadhuis in Google Street View biedt ook een toegevoegde waarde aan de Premium virtual tour. De Premium tour is van ongeziene kwaliteit met tal van opties, de Google tour daarentegen is basis, maar heeft wel als voordeel dat je volledig kan rondwandelen.

Ben je wel fan van deze virtuele rondleiding? Deel deze dan op Facebook, Google+, Twitter of LinkedIn!