Geschreven door Poppr Editor op 30 januari 2017 · 2 min read

360 video van UCLL is shot in de (VR) roos

Hoe laat je potentiële studenten proeven van een les en de leeromgeving van de campussen?
Via 360 video, zo blijkt volgens de innoverende hogeschool UCLL !


Hogeschool UCLL biedt 30 professionele bacheloropleidingen aan op 10 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 14 500 studenten en 1 700 medewerkers is de hogeschool een van de grootste verstrekkers van hoger onderwijs in Vlaanderen.


UC Leuven-Limburg is lid van de Associatie KU Leuven en zet in op vernieuwend onderwijs, investeringen en onderzoeksprojecten in de regio. Het is de ambitie van UCLL om de sterkste opleidingen in Vlaanderen aan te bieden binnen een internationaal profiel en een sterke band met de KU Leuven. De hogeschool bestaat trouwens uit 3 groepen: ‘Lerarenopleidingen’, ‘Management en Technologie’ en ‘Gezondheid en Welzijn’.

UCLL wil dit jaar vooral innoveren en stelt daarom tijdens de komende info.dagen hun tagline ‘Moving Minds’ extra kracht bij door uit te pakken met een heuse 360 VR aanpak.

Bezoek je toekomstige campus virtueel

De gigantische info-totempaal liegt er niet om: Ontdek Hogeschool UCLL in VR.
Letterlijk, maar vooral ook virtueel …

Kenny Stals, UCLL’s communicatie coördinator, kwam naar Poppr toe met het eenvoudige doch briljante idee om de toekomstige studenten te laten proeven van de sfeer en manier van lesgeven in de verschillende campussen van de Hogeschool UCLL.

Het concept bleek wonderwel te passen bij de technische bravoure van een zgn. 360 video. De kijker, in casu een toekomstige student, kan zo al even – letterlijk en figuurlijk-  binnenkijken a.h.v. een virtuele tour doorheen de belangrijkste campussen van de hogeschool-groep.

Zo zijn er educatieve clips te zien van de campussen van Heverlee,, Haasrode, Genk en Diepenbeek en kan je letterlijk meemaken hoe bv. een management-presentatie wordt gegeven, een reanimatie-sessie of een labo-proef wordt uitgevoerd, hout wordt bewerkt in veilige omstandigheden of een discussie-ronde wordt geleid. Zowel ROB-TV als TV Limburg maakten reeds reportages over hun innoverende beursstand.

360 (VR) video voor & door merken

De grote (inter)nationale merken beginnen stilaan hun weg te vinden naar 360 (VR) video.

Of het nu om een imago-campagne gaat of voor een specifieke promotie-actie, Virtual Reality zorgt ervoor dat je als merk innoverend uitpakt: het laat zo aan je klanten & andere contacten zien dat je product portfolio a.h.v. de laatste nieuwe communicatietool op een vooruitstrevende manier bezig is en de laatste trends omarmt.

Maar ook meer en meer KMO’s en zelfstandigen laten zich verleiden tot 360° communicatie: zowel voor productintroducties als voor event-animatie kan 360 (VR) video worden ingeschakeld en zorgt dit voor een nieuw elan, zowel naar potentieel publiek toe als naar bestaand cliënteel.

Het spreekwoord ‘beelden zeggen meer dan 1000 woorden’ is hier echt op haar plaats.
Beleef dus binnenkort elk avontuur vanuit het comfort van je zetel, dankzij 360 (VR) video.


Wil je meer weten omtrent 360 fototours of 360 (VR) video’s? contacteer Poppr vrijblijvend.

www.poppr.be