News & insights

Augmented Reality in Industry

Augmented Reality in de Industrie en Services Management

door Steven Stumpf op 29 januari 2020

Onderzoek in 150 productie- en servicebedrijven die gebruik maken van Augmented Reality toont sterke voordelen in kennisoverdracht, retentie, onboarding, opleidingen en reductie in kosten en fouten. We ploegden door vijf grote rapporten zodat jij dat niet hoeft te doen: hier zijn de belangerijkste take-aways!

Read this article

Wat is fotogrammetrie

door Steven Stumpf op 25 juli 2019

TL;DR: Fotogrammetrie maakt 3D-modellen van echte objecten, mensen, structuren of omgevingen, met behulp van (veel) foto’s. Maar hoe werkt fotogrammetrie?

Read this article

Valve Index

Valve Index: De beste VR headset voor de betere applicaties?

door Steven Stumpf op 3 juli 2019

Aangezien de nieuwe Oculus Quest met alle aandacht ging lopen werd er van Valve een snelle tegenreactie verwacht. De Valve Index gooit hoge ogen. Is dit de béste VR headset?

Read this article

Oculus Quest

Oculus Quest review

door Steven Stumpf op 6 mei 2019

Oculus, eigendom van Facebook, lanceerde niet één maar twee nieuwe Virtual Reality setups: de Oculus Rift S, een nieuwe versie van de Oculus Rift, en de hoog geanticipeerde Oculus Quest. Wat maakt deze Quest zo speciaal? Neem een virtuele stoel en lees verder.

Read this article

Antigifcentrum

Huisje, tuintje, gifje met het Antigifcentrum

door Steven Stumpf op 26 april 2019

Wist je dat het Antigifcentrum dagelijks meer dan 150 oproepen krijgt rond vergiftigingen? Om het grote publiek te wijzen op de gevaren of vergiftiging die in de woning en de tuin aanwezig zijn, hebben we samen met het Antigifcentrum een 360°-wandeling ‘Huisje, tuintje, gifje’ ontworpen.

Read this article

Microsoft HoloLens 2

Microsoft HoloLens 2

door Steven Stumpf op 26 februari 2019

Microsoft stelde vorig weekend op het Mobile World Congress in Barcelona hun nieuwste generatie augmented reality brillen voor, de HoloLens 2. Ze maken het meteen duidelijk dat dit een enterprise-product is, en enkel aan bedrijven verkocht zal worden. Dit is wat er nieuw is aan de HoloLens 2.

Read this article

De Luizenmoeder

Virtual Reality in TV: De Luizenmoeder

door Steven Stumpf op 10 januari 2019

Hoe vergroot je je bereik door virtuele tours? Wat zijn de mogelijkheden naar content? En kan je ze zelfs inzetten als saleskanalen? Op deze manier, veel en ja. Ontdek hier hoe je VR kan gebruiken voor TV!

Read this article

Magic Leap Augmented Reality

Magic Leap: Onze eerste gedachten

door Steven Stumpf op 28 januari 2019

Eindelijk, het eerste product van een van de meest gehypete bedrijven van de laatste jaren is verzonden naar developers en vroege enthousiastelingen! Verzendingen zijn momenteel nog gelimiteerd tot (voornamelijk) de VS, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen om al een Magic Leap One Creator Edition in onze handen te krijgen, nét op tijd…

Read this article


Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!