-

arrow left
arrow left

Digital twins

Identieke virtuele replica’s van echte plekken en objecten? Met digital twins zorgen organisaties voor meer verkoop, betere marketing en efficiëntere personeelstraining.

Virtuele wereld die grenzen verlegt

Wat zijn digital twins?

Digital twins zijn virtuele kopieën van fysieke objecten of omgevingen in de echte wereld. Ze worden gebruikt voor simulaties, opleidingen, evenementen en meer algemene brand experiences. Digital twins worden vaak in 3D gebouwd en zijn in staat om realistische omgevingen en gebeurtenissen na te bootsen. De toepassingen van digital twins zijn divers: van virtuele showrooms en immersive ervaringen in de metaverse tot volwaardige virtuele trainingsomgevingen.

Hoe het werkt

Cruciaal bij het bouwen van digital twins is de ontwikkeling van scènes die identiek lijken aan de originele omgeving. De fotorealistische virtuele omgevingen kunnen vervolgens worden ingezet voor verschillende doeleinden. Met behulp van fotogrammetrie en 3D-technologie bouwen we scènes op basis van een reeks foto’s, of genereren we modellen in 3D gebaseerd op metingen van de echte omgeving. Dat biedt een niveau van realisme dat niet alleen het origineel helemaal benadert, maar dat ons daarnaast ook in staat stelt om aan de digital twin veranderingen aan te brengen die onmogelijk zijn in de echte, fysieke omgeving.

Er zijn nog meer mogelijkheden voor digital twins. Zo kan ons team bouwplannen en andere architectuurtekeningen als basis gebruiken om een digital twin te bouwen die klaar is om virtueel te verkennen in verschillende scenario’s - nog voordat het oorspronkelijke gebouw of ontwerp af is. Dat opent een heleboel nieuwe mogelijkheden.

Digital twins in de praktijk

Digital twins zijn meer dan eenvoudige virtuele modellen die zijn ontworpen om op hun fysieke origineel te lijken. Ze maken marketing, sales en training mogelijk in een heleboel sectoren, waaronder de zware industrie, vastgoed en engineering.

Onze virtuele belevingen met digital twins gaan van virtuele rondleidingen op je nieuwe vakantiebestemming tot tools voor technische assistentie op moeilijk toegankelijke plekken. Een virtuele replica zorgt bijvoorbeeld voor betrokkenheid bij je doelpubliek en kan dienen als een verkoopstimulans, waarbij je bezoekers doorheen je virtuele bibliotheek, winkel of museum wandelen.

Geavanceerde 3D-omgevingen kunnen dan weer worden gebruikt voor virtuele training. Onze digital twins van risicovolle omgevingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat gevaarlijke situaties op een veilige manier kunnen worden gesimuleerd. Zo kunnen organisaties hun werknemers beschermd en toch efficiënt laten oefenen en zorgen voor een betere veiligheidscultuur.

Digital twins zijn ook makkelijk te upgraden en kunnen visueel worden bijgewerkt. 3D-modellen kunnen snel worden aangepast om veranderingen in het fysieke origineel te weerspiegelen en zo een virtuele omgeving te bieden die altijd aansluit bij de echte wereld. Virtuele omgevingen kunnen ook worden verbeterd met bijkomende 3D-objecten, achtergronden en lichteffecten om het origineel waarop ze zijn gebaseerd, te verbeteren. Dat zorgt voor een hybride omgeving die het beste van de fysieke en de digitale wereld combineert.

Geïntegreerde aanpak

Onze manier van werken

We gebruiken onze expertise in fotogrammetrie, 3D en 360°-fotografie om elk detail van je echte omgeving vast te leggen. Die beelden dienen voor onze developers als basis om een volledig driedimensionale of panoramagebaseerde ruimte te genereren die klaar is om je bedrijf te helpen bij je doelstellingen. Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk onze cases en ontdek het zelf!

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op