-

arrow left
arrow left

Trainingssimulaties in virtual reality

Een snel veranderende en dynamische bedrijfsomgeving vraagt om teams die zich vlot kunnen aanpassen en makkelijk nieuwe vaardigheden aanleren. Klassieke trainingsmethodes missen de praktijkgerichte en interactieve elementen die alleen een echt immersive ervaring kan bieden. Dat is precies waar de kracht van VR-trainingssimulaties liggen.

Trainingssimulaties in virtual reality
Innovatieve opleidingsvormen

VR als training van de toekomst

Opleidingen in virtual reality bestaan uit volledig computergegenereerde omgevingen die realistische, contextgebonden opleidingsscenario’s creëren. Ze bezorgen werknemers het gevoel dat ze middenin de actie zitten, waardoor ze echt interactief kunnen leren. Van medische opleidingen en veiligheidstraining tot industriële toepassingen: VR-training wordt gebruikt in allerlei sectoren voor de ontwikkeling van zowel harde vaardigheden als soft skills.

Opleiding die echt blijft hangen

Het belangrijkste voordeel van trainingssimulatoren in VR is dat je mensen kunnen oefenen - en probleemloos fouten maken - in een veilige, gecontroleerde omgeving. Dat is bijzonder handig in sectoren waar zelfs een kleine fout ernstige gevolgen kan hebben. Voorbeelden van vr-training? Denk maar aan een chirurg die een VR-simulatie kan gebruiken om een ingewikkelde ingreep te trainen. Of wat dacht je van een energiebedrijf dat VR-training gebruikt om kritieke infrastructuur te beschermen tegen reële bedreigingen, terwijl technisch personeel veilig noodscenario’s en complexe procedures kan oefenen in een volledig nagebouwde omgeving.

Training weer leuk maken

VR-training is zowel boeiender als aangenamer voor je werknemers. De actieve leervorm en hapklare brokken informatie stimuleren het leerproces van je personeel. Dat zorgt ervoor dat je medewerkers belangrijke informatie beter onthouden en tegelijkertijd positiever staan tegenover opleiding en ontwikkeling. Een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van VR-training die voor bedrijven het meest van pas komen in hun zoektocht naar een optimale trainings- en veiligheidscultuur:

  • VR helpt werknemers beter dan om het even andere trainingsmethode om contextafhankelijk en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.
  • Sneller leren vermindert de opleidingstijd en verhoogt de beschikbaarheid van werknemers voor hun dagelijkse taken.
  • Operationele onderbreking in bedrijven tijdens de training wordt tot een minimum herleid, zonder belasting op schaarse tijd en middelen tijdens de opleiding zelf.

Trainingssimulaties in virtual reality
Aan de slag

Hoe we VR-trainingssimulaties ontwikkelen

Leren in VR is geen toekomstmuziek - we maken het vandaag al voor heel wat organisaties bereikbaar. Daarvoor gebruiken we geavanceerde technieken (zoals fotogrammetrie) om elk detail van een bestaande omgeving na te bootsen. Maar we kunnen ook gloednieuwe 3D-modellen vanaf de grond ontwikkelen om een levensechte gesimuleerde omgeving te creëren. Vervolgens stellen we virtuele trainingsscenario’s op en voegen we eventueel gamification-elementen toe. De afgewerkte simulatie is vervolgens eenvoudig te gebruiken via een VR-headset of tablet, zodat werknemers hun vaardigheden eenvoudig kunnen verbeteren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Liefst een trainingsapp op maat of toch een beleving via WebVR, die toegankelijk is vanop elk toestel? Het kan allebei. Ons team kan een volledig web-based trainingsomgeving ontwikkelen. Zo kun je je teams trainen in VR vanop om het even welke webbrowser.

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op