Virtual Reality zet consumenten aan tot kopen

Gepost op

Virtual Reality: meer dan 50 procent van de consumenten geeft aan merken te willen kopen die VR gebruiken.

Virtual Reality Marketing Consumenten

Uit Greenlight VR’s laatste consumentenonderzoek blijken positieve gevoelens voor VR tussen gebruikers en niet-gebruikers, hetgeen duidt op een krachtige kans voor marketeers en andere content creators.

Van de respondenten was 71 procent het ermee eens dat een merk dat virtual reality sponsort vooruitstrevend en modern is, terwijl 52 procent zou willen worden geassocieerd met dat merk. Bovendien zou 62 procent betrokken bij een merk dat een VR-ervaring sponsort voelen, en 53 procent zegt dat ze waarschijnlijk zullen kopen van een merk wat VR gebruikt.

Er werd onderzoek gedaan naar het consumentenvertrouwen in de richting van de virtuele werkelijkheid sinds 2014, en dit is de meest overtuigende studie. Het duidt erop dat consumenten een steeds sterkere binding voelen met virtual reality.

Bovenop het recente succes van Pokemon Go levert deze studie concrete bewijzen voor marketeers die op dit moment de nieuwe economie en VR bestuderen.

Een overweldigende meerderheid (91 procent) van de respondenten die nog nooit eerder met virtual reality in aanrakening waren gekomen, hadden positieve gevoelens bij VR. Van deze respondenten zei 65 procent dat ze geïnteresseerd waren in virtual reality, 58 procent waren verbaasd, 49 procent hadden een opgewonden gevoel, 32 procent waren verrast, 25 procent voelde zich gelukkig, en 19 procent voelde zich energiek.

VR geeft consumenten dus unieke emotionele gevoelens. Wat voor marketeers een unieke kans geeft om hun doelgroep op een krachtige en positieve manier te bereiken.

360 Video laten maken? Vraag Poppr gratis advies

Gepost op

360 Video is maar één van de producten die Poppr aanbiedt. We combineren immers 360 Photo (360 graden rondleidingen op basis van fotografie), 360 Video (360 graden ervaringen op basis van video), 3D (realistisch getekende beelden), AR (augmented reality) en VR (virtual reality) in veel projecten.

360 Video

Algemeen kan gesteld worden dat 360 Video meer geschikt is voor activiteiten en events. En een 360 Photo meer geschikt is voor meer statische locaties (zoals industrie, hotels, monumenten edm…). 3D wordt dan weer vooral toegepast voor niet bestaande locaties (projectontwikkeling) of andere zaken (bijvoorbeeld animaties in een 360 tour of 360 video).

De verschillende technieken kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden, wat we dan ook vaak doen in projecten. Voor Center Parcs bijvoorbeeld nemen we de cottages en restaurants op in 360 photos, en de activiteiten in 360 video.

360 Video biedt verschillende uitdagingen: techniek is zeer belangrijk (kwaliteit, stitching, afstand tot het onderwerp, belichting…) en de verbindingssnelheid. Daarom laadt bv YouTube 360 Video’s steeds in lagere kwaliteit in op mobiel, en in hogere kwaliteit op desktop.

Een 360 Video kan ook naar Facebook worden opgeladen. Deze speelt daarna automatisch af en roteert automatisch in de timeline van de mensen die met een smartphone naar Facebook surfen.

Onze huidige favoriete 360 video is ‘Dream of Dali’, een 3D getekende interpretatie in 360 video van een van Dali’s meesterwerken:

Zou je graag een eigen 360 video hebben voor je bedrijf of evenement? Contacteer ons dan vrijblijvend via de live chat of contactpagina op deze website.

 

 

 

Immo en Projectontwikkeling in Virtual Reality zorgen voor snellere verkoop

Gepost op

Immo in virtual reality is hot en doet panden effectief sneller verkopen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de immo en projectontwikkelingssector deze nieuwe technologie omarmt.

Hieronder vind je alle mogelijkheden voor immo en projectontwikkeling. Telkens geïllustreerd met concrete virtual tour toepassingen die Poppr realiseerde voor de immosector en projectontwikkeling. 

Google-Cardboard-voor-Virtual-Reality-Immo

Een gemiddelde koper doet er 8 maanden over om een huis te zoeken en bezoekt gemiddeld 10 panden. Dit brengt enorm veel heen-en-weer geloop met zich mee.

De koper moet telkens een afspraak maken, zich vrij maken, zich verplaatsen en het pand bezoeken. En immo’s dienen telkens veel tijd te besteden aan het bezoeken van panden met potentiële kopers of huurders.

Meestal komen bezoekers dan nog tot de conclusie dat het pand toch niet was zoals ze zich voorstelden en is er tijd verloren.

Projectontwikkelaars kampen met een nog groter probleem: mensen kunnen zich zelden iets voorstellen bij een plan. Verkopen op plan is nog een pak moeilijker.

Maar voor zowel immo, projectontwikkelaars als potentiële kopers bestaat er nu een prachtige oplossing: Virtual Reality.

Virtual Reality is een enorm breed begrip. Wikipedia omschrijft virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid (Engels Virtual Reality, afgekort VR) als ‘de simulatie van een omgeving via een computer om de gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring’.

Eenvoudig gesteld bezoekt de bezoeker een nagebootste werkelijkheid (360 tours voor immo’s) of een gesimuleerde werkelijkheid (3D tours voor projectontwikkelaars).

Immo: 360 virtuele bezoeken van bestaande panden

Voor immo volstaat meestal een 360 graden rondleiding. Met deze speciale soort van fotografie wordt een pand in enorm hoge kwaliteit opgenomen en gevirtualiseerd voor weergave op desktop, tablets en smartphones.

Potentiële kopers of huurders kunnen panden zo virtueel bezoeken. Dit heeft enorm veel voordelen voor zowel immo als bezoekers. Kopers kunnen veel meer panden bezoeken. Immo’s moeten veel minder bezoeken organiseren. En beide partijen maken pas een afspraak voor het bezichtigen van een pand als er zeer concrete interesse is. Een 360 virtuele tour geeft ook vertrouwen aan de koper. Men kan het pand immers op zijn eigen tempo bekijken wat meer rust en comfort geeft bij het bezoeken van een pand.

Naast de 360 graden fotografie kunnen er nog tal van opties in 360 tours voor immo geprogrammeerd worden. Populaire opties zijn een kompas (die aangeeft waar de zon op- en ondergaat in een pand, een slideshow met foto’s, een gyroscoop waarmee je op mobiele apparaten je tour automatisch kan doen draaien…).

Hieronder vind je enkele voorbeelden van gevirtualiseerde panden.

360 graden rondleiding van een villa: (klik op de foto om de rondleiding te starten)

Immo-Virtual-Reality-360-tour-Villa-Huis-pand-immobilien

360 graden tour van een appartement:

Immo-Virtual-Reality-360-Appartement

Projectontwikkeling: 3D virtuele bezoeken van nog te bouwen panden

Projectontwikkelaars en hun klanten hebben nood aan een andere benadering. Hier is de perfecte oplossing een ‘mix’ van 3D visuals en 360.

Concreet wordt er op basis van de architectenplannen 3D modellen en een 3D interieur getekend. Eens deze klaar zijn wordt de omgeving in 360 fotografie opgenomen en worden de 3D en 360 graden beelden ‘versmolten’ en geprogrammeerd tot één geheel.

Zo kunnen toekomstige kopers al virtueel door hun toekomstige woning lopen. 3D visuals zijn natuurlijk een heel andere beleving dan op plan. Projecten in 3D en met 3D interieur verkopen dan ook veel sneller als projecten op plan of projecten in ‘gewone’ renders.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van dergelijke mix tussen 3D en 360.

3D / 360 virtuele rondleiding van een nieuwbouwproject: (klik op de refreshbutton midden bovenaan de tour om het huidige perceel te bekijken)

360 3D VR virtuele tour voor projectontwikkeling

3D / 360 virtuele rondleiding van een nog te bouwen appartementsgebouw:

3D Tour voor Immo en Projectontwikkeling

Ook in deze 3D tours zijn werden verschillende opties geprogrammeerd, zoals het linker zijmenu (waar men snel alle panden en ruimtes overzichtelijk kan aanklikken), het kompas (wat weergeeft waar de zon op- en ondergaat, het Google Maps icon (met de ligging van het project) en een social share button (delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en email)

VR (Virtual Reality) voor Immo en Projectontwikkeling

Om het helemaal impressionant te maken voor potentiële kopers kunnen zowel 360 tours als 3D tours geprogrammeerd worden voor Virtual Reality.

Concreet wordt een tour dan geprogrammeerd voor VR brillen als de Oculus Rift, Google Cardboard, Samsung Gear VR  of HTC Vive.

Voor de Zoo van Antwerpen bijvoorbeeld tekenden we in 3D uit hoe de toekomstige Zoo er na de grote bouwwerken zal uitzien. Zo kunnen bezoekers van de Zoo al virtueel door de nieuwe Zoo wandelen.

ZOOCulus-Rift-Oculus-Rift-Zoo-van-Antwerpen

En de reacties van de bezoekers op de nieuwe Zoo in Virtual Reality zie je in deze video:

Hoeveel kost een virtual reality bril?

De prijzen variëren erg:

Oculus Rift: de prijs komt op ongeveer 2000 euro per setup (700 euro voor de Oculus Rift Consumer version en ongeveer 1300 euro voor een custom made computer met zware grafische kaart).

HTC Vice: deze heeft ongeveer dezelfde prijs en setup als de Oculus

Samsung Gear VR: hiervoor heb je een Samsung Gear smartphone nodig (600 euro) en een Samsung Gear VR bril (100 euro). Samsung geeft recent de VR bril echter gratis bij een Samsung Gear smartphone.

Google Cardboard: slechts enkele euro’s en relatief goed van kwaliteit. Poppr laat deze op bestelling maken en volledig bedrukken in China voor ongeveer 5 euro per stuk (minimum oplage is 500 ex.). Hieronder zie je een Google Cardboard van een projectontwikkelaar die een Google Cardboard meegeeft aan potentiële kopers:

Google-Cardboard-voor-Virtual-Reality-Projectontwikkeling

Poppr werkt met de Google Cardboard V2.0, die uiterst eenvoudig en in slechts 2 seconden in elkaar gezet kan worden:

Google-Cardboard-manual

Vraag Poppr gratis advies of een vrijblijvende offerte

Heeft dit artikel je benieuwd gemaakt naar virtual reality toepassingen voor immobiliën of projectontwikkeling? Contacteer ons dan op hello@poppr.be, live chat of contactpagina om gratis advies te krijgen voor jouw immo of projectontwikkeling.

 

 

 

Wereldprimeur: eerste operatie ter wereld in Virtual Reality

Gepost op

Dr Shafi Ahmed voert op donderdag 14 april de eerste live operatie wereldwijd in Virtual Reality uit. De hoop bestaat dat dergelijke initiatieven gezondheidszorg toegankelijker maken en medische scholing makkelijker maken.

virtual reality operatie 360 video

Vandaag, donderdag, zal Shadi Ahmed zich over een 70jarige patiënt met darmkanker buigen om een delicate operatie te beginnen. Dergelijke operaties heeft hij al vaak uitgevoerd, maar vandaag is de eerste keer dat de wereld over zijn schouders zal meekijken in virtual reality.

De operatie staat geplant om 13h Belgische tijd en zal enkele uren in beslag nemen. De operatie zal live gestreamed worden in 360 graden video. Zo kunnen studenten geneeskunde, kandidaat chirurgen, maar ook het grote publiek, in virtual reality de dokter volgen. 

Als kankerspecialist gelooft dr Ahmed dat dergelijke operaties in virtual reality de training van chirurgen makkelijker en toegankelijker maken. Niet enkel worden de internetverbindingen steeds sneller, maar ook smartphones worden steeds goedkoper en het enige wat je theoretisch gezien nodig hebt om virtual reality te bekijken is een paar virtual realitybrillen. Die heb je al vanaf 5 euro per stuk (Google Cardboard). Studenten sparen zo dure studiereizen uit, wat enorm kosteneffectief is.

De operatie zelf wordt gefilmd met twee 360 graden cameras en enkele lenzen die rond de operatietafel staan opgesteld.

De operatie zelf kan bekeken worden met de ‘VR in OR app (gratis te downloaden in de Apple Store of Google Play Store). Wie geen virtual reality headset heeft kan de video live online bekijken.

Videos van operaties online bekijken bestaat al jaren, maar Dr Ahmed gelooft dat virtual reality meer is dan enkel een gimmick. Volgens hem brengt de technologie een waardevolle nieuwe bijdrage aan scholing, omdat de kijker niet enkel de chirurg kan volgen, maar ook wat de andere leden van het operatieteam terzelfdertijd doen. Er zal lawaai zijn en veel activiteit, wat een zeer immersieve ervaring zal geven.

Virtual Reality voor projectontwikkeling: bezoek je toekomstige thuis in 360 / 3D!

Gepost op

Projectontwikkeling anno 2016!

Een appartement of huis kopen op een plan is voor mensen vaak moeilijk. Je kan je op basis van plannen vaak moeilijk voorstellen hoe je toekomstige thuis eruit zal zien.

Gands vroeg Poppr daarom om voor een nieuwbouwproject in Berchem een virtuele tour te maken op basis van de architectenplannen.

Op dit moment wordt het oude schoolgebouw waar het nieuwbouwproject met appartementen en penthouses komt afgebroken, maar je kan het toekomstige gebouw al bezoeken met je computer, mobile of virtual reality bril: www.poppr.be/virtualtour/gands/merode5

Anders dan klassieke renders, waar klanten een 2D impressie krijgen van hun toekomstige woning, is het project Merode 5 in 3D getekend en geprogrammeerd in een virtuele rondleiding.

Merode 5 kan je virtueel bezoeken op deze link: www.poppr.be/virtualtour/gands/merode5

Ben je een projectontwikkelaar en heb je een specifiek project in gedachten om je klanten ook de kans te geven om hun huis te kopen met deze fantastische gebruikerservaring? Contacteer ons dan vrijblijvend.

Screen Shot 2016-03-05 at 11.49.07

projectontwikkeling antwerpen virtual reality

Immo voor Google Cardboard

Slaapkamer in 3D 360 render

 

 

 

Virtual Reality laat je Salvador Dali’s wereld ontdekken op een manier die enkel de meester had toegestaan

Gepost op

We denken dat Dalí stelde zich een echte plaats voorstelde en dit wilde uitdrukken in dit schilderij”, zegt Roger Baron. Hij verwijst naar Salvador Dalí’s schilderij Archeological Reminiscence of Angelus Millet’s uit 1935. 

Als eerbetoon aan dit schilderij lanceert het nieuwe The Dali-museum een fantasierijke virtual-reality ervaring “Dreams of Dalí”. Het is onderdeel van de nieuwe The Dalí-museum tentoonstelling genaamd Disney en Dalí: Architecten van de Verbeelding, die eind januari werd geopend.

Dreams of Dalí neemt de kijker mee in de surrealistische geest van de legendarische Salvador Dalí en brengt de landschappen in zijn schilderijen tot leven.

“Dalí noemde zijn schilderijen ‘droomfoto’s,’ een bewijs van zijn liefde voor de droomwereld”, zegt Hank Hine, de directeur van het nieuwe Dalí Museum.

dreams of dali 360 video

“Dreams of Dalí” is een eerbetoon aan de kunstenaar en geeft ons toegang tot zijn opmerkelijke verbeelding in een extatische manier.” Zo kan je naar andere bekende elementen van Dalí’s werk kijken zoals zijn vaak terugkerende olifanten, vogels en mieren. Ook de sound design van de video is zoveel mogelijk in overeenstemming met hoe het in Salvator Dali’s hoofd zou moeten hebben gezeten.

Screen-Shot-2016-01-26-at-11.37.46-AM.png

Het nieuwe Dalí-museum bevindt zich in St. Petersburg, Florida (US). Het beschikt over een immense collectie van 2000 werken en omvat bijna 100 olieverfschilderijen,  meer dan 100 aquarellen en tekeningen en 1.300 prenten, foto’s, sculpturen en kunstvoorwerpen. Als je niet naar Florida kan om dit boeiende werk te zien, is het ook mogelijk om het te ervaren met uw telefoon. De 360 video kan worden bekeken in virtual reality met eenvoudige VR gadgets zoals Google Cardboard, Oculus Rift of Samsung Gear VR. Met de online versie van de virtual reality ervaring kan je de 360 video bekijken op uw desktop, smartphone of tablet.

De creative director van het project legt uit: “We gebruikten de technologie van vandaag om een wereld te creëren over hoe deze in Dali’s hoofd moet hebben gezeten. Er was maanden onderzoek nodig om het scenario tot leven te brengen op een manier die fantasierijk is en zo dicht mogelijk aanleunt bij wat Dalí in zijn hoofd moet hebben gezien voordat hij begon aan dit schilderij”.

“Dreams of Dali” is een eerbetoon aan de legendarische en raadselachtig kunstenaar. Deze virtual reality ervaring opent deuren en brengt Dali’s droomwereld tot leven.

 

ZOOculus Rift: maak een virtuele wandeling door de Zoo van Antwerpen met de Oculus Rift

Gepost op

ZOOculus Rift: bezoek de ZOO van de toekomst met de Oculus Rift!

Gisteren installeerden we “ZOOculus Rift”,  een stand met 3 Oculus Rift virtual reality brillen, in de inkom van de ZOO, de meestbezochte attractie in België.

Zowel de Zoo van Antwerpen als het aanpalende Elisabeth Center Antwerp (waarin oa de Koningin Elisabethzaal gevestigd is) ondergaan op dit moment de grootste bouwwerken sinds 100 jaar. Het resultaat zal er prachtig uitzien en maakt de Zoo van Antwerpen klaar voor de toekomst.

Blikvangers in de vernieuwde ZOO zullen oa het open en openbare inkomplein zijn, de marmeren zaal die wordt doorgetrokken naar het Elisabeth Center, en het restaurant in het flamingopark.

Om de bezoekers van de Zoo van Antwerpen een idee te geven hoe de ZOO er zal uitzien als de bouwwerken achter de rug zijn deze zomer, maakte Poppr “ZOOculus Rift”, een virtuele tour voor de Oculus Rift. Met deze virtual reality bril kunnen de bezoekers een virtuele wandeling door de nieuwe Zoo van Antwerpen maken.

Benieuwd om door de nieuwe Zoo van Antwerpen te wandelen? Spring dan eens binnen bij de Zoo, de Oculus Rift kan je daar uitproberen. Tijdens de krokus- en paasvakantie kan je elke dag een virtuele reis maken door ZOO Antwerpen. De 3 Oculus Rift staan voor je klaar net voorbij het huidige inkomplein in het gebouw van de Kleinapen.

De eerste reactie van de bezoekers in de Zoo van Antwerpen op ZOOculus Rift zie je in deze video:

En hieronder vind je alvast enkele screenshots als voorsmaakje.

oculus-rift-tour-zoo-van-antwerpen-flamingo's

oculus-rift-tour-zoo-van-antwerpen-inkomplein

oculus-rift-tour-zoo-van-antwerpen-marmeren-zaal

 

 

 

Virtual tour Center Parcs Le Bois aux Daims

Gepost op

The newest Center Parcs ‘Le Bois aux Daims’ (The Deer Forest) lies in the Loire region, between Tours and Poitiers. It’s without a doubt the most beautiful Center Parcs, yet.

This spectacular new holiday destination officially opened on June, the 29th.

Poppr stayed there one week before to shoot the whole park in 360°, and another week in October.

The tour itself is enormous: there are no less than 145 virtual tours in it, 19 movies and lots of programmation code. Despite the huge size of 12 Gigabyte, the tour loads in a lightning fast 1,9 seconds!

You can start your visit of the most beautiful Center Parcs here:

www.poppr.be/virtualtour/centerparcs/leboisauxdaims

Or, even more impressive, here’s the version for Google Cardboard:

www.poppr.be/virtualtour/centerparcs/leboisauxdaims/vr

Enjoy!

Virtual-Tour-Center-Parcs-Le-Bois-aux-Daims---Aerial-View

Virtual-Tour-Center-Parcs-Le-Bois-aux-Daims---Opening

Virtual-Tour-Center-Parcs-Le-Bois-aux-Daims---Deep-Nature-Spa

Virtual-Tour-Center-Parcs-Le-Bois-aux-Daims---Tree-House

Virtual-Tour-Center-Parcs-Le-Bois-aux-Daims---Aqua-Mundo

360° Interactive Virtual Tour Center Parcs Le Bois aux Daims: Le Dome

 

 

Virtual Hotels Google Cardboard for Accor Hotels

Gepost op

For Accor Hotels Belux we made VR tours and delivered 2000 fully branded Google Cardboards for a congress in Amsterdam.

You can download the free applications for iOS or Android:

AccorHotels VR for iOS (Apple App Store)

AccorHotels VR for Android (Google Play Store)

Don’t worry if you don’t have a Google Cardboard, the application works fine without a cardboard, too.

Enjoy!

AccorHotels Google Cardboard

accor hotels vr for google cardboard accor hotels vr for google cardboard accor hotels vr for google cardboard