-

arrow left
arrow left

Trainingsvideo’s voor chirurgen op één platform

Operatieclips online

Tutorials en trainingsvideo’s zijn in allerlei sectoren razend populair – ook in de medische wereld. Educatieve clips van moeilijke operaties zorgen ervoor dat chirurgen nieuwe technieken sneller onder de knie krijgen en zo het risico voor hun patiënten verminderen. Online zijn er dan ook heel wat filmpjes van medische ingrepen te vinden, maar de kwaliteit ervan is erg wisselend. De geavanceerde trainingsvideo’s van Orsi Academy bieden een antwoord. Met Poppr verankerden we de video-opnames van het bedrijf op een nieuw platform, onder een verse merknaam en met opties voor een toekomst in virtual reality.

Stapsgewijze aanpak

Op zoek naar een nieuw platform

Het videomateriaal van Orsi Academy past in de missie van het bedrijf om drukbezette chirurgen te helpen met de verdere permanente opleiding tijdens hun loopbaan. Maar hoe zou de organisatie haar brede databank aan video’s nog beter kunnen ontsluiten voor het doelpubliek? Met die vraag kwam het team van Orsi Academy bij ons aankloppen. Oorspronkelijk was het op zoek naar een volledige rebranding en een nieuw webplatform voor dochterbedrijf 4Health, dat de productie van trainingsvideo’s voor chirurgen voor zijn rekening neemt.

We gingen aan de slag om een langetermijnvisie uit te tekenen. In onze pitch presenteerden we een toekomstplan met een volledig immersive platform dat als virtuele wereld voor chirurgen dienst zou kunnen doen, inclusief videomateriaal, live events en seminaries over actuele thema’s in de heelkundige wereld. We presenteerden een stapsgewijze aanpak, waarbij een rebranding van de bestaande videoclips en de bouw van een nieuwe webomgeving voor trainingsmateriaal centraal zouden staan.

Strategie en rebranding

Digitale omgevingen die volledig immersive zijn, komen met een prijskaartje. Daarom bouwden we in de eerste fase een flexibel fundament uit dat als basis kan dienen voor verdere uitbreiding.

Enkele elementen van het project uitgelicht:

  • Strategisch advies bij het kiezen van een nieuwe naam voor het videoplatform (Surgquest).

  • Uitwerking van branding, waaronder logo, typografie en kleuren.

  • Website met flows voor registratie en aanmelding van gebruikers, integratie van livestreams van verschillende audiovisuele partners en integratie van JW Player voor on-demand-streaming van chirurgische video’s.

Future-proof digitaal platform

Klaar voor de toekomst

Met de lancering van de nieuwe omgeving staat Surgquest in de startblokken als het eerste immersive-ready platform in de sector. Dit first mover-voordeel zorgt ervoor dat het bedrijf uitstekend geplaatst is om meer ervaringen toe te voegen en te experimenteren met nieuwe, virtuele trainingsvormen. Van seminaries in virtual reality tot een perfect nagebootst operatiekwartier in 3D via digital twins: het kan allemaal met het nieuwe platform als basis. De database met geverifieerd videomateriaal dat nu al op het platform beschikbaar is, biedt chirurgen vandaag al de gedroomde plek om bij te leren, naast interactieve paneldiscussies en Q&A’s.

Trainingsvideo’s voor chirurgen op één platform
“Poppr combineerde z’n technische expertise naadloos met onze medische kennis. Samen bezorgen we chirurgen de intuïtieve leeromgeving die ze verdienen.”
Ruben De Groote

Credits

  • Bart De Bock Technology Director
  • Poppr Branding, Strategy, Art Direction
  • Arnout De Coninck Web Developer

Awards & erkenning

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op