Virtuele vleugels uitslaan


Versele-Laga

Virtuele vleugels uitslaan

Met z’n voeding en snacks voor sport- en huisdieren ligt Versele-Laga over de hele wereld in de winkelrekken van dierenspeciaalzaken. Toch blijft het een op-en-top Belgisch familiebedrijf, met roots en hoofdkantoor aan de oevers van de Leie in Deinze. Eén van z’n toonaangevende merken is NutriBird, een speciaalmerk voor vogelvoer. Als sterkhouder in de wondere wereld van de vogelfokkerij geniet NutriBird wereldwijde erkenning.

OnePager 3D Animation Birds NutriBird

Poppr als rots in de rebranding

Er stond al een tijdlang een rebranding van het merk gepland. De focus lag op betere verpakkingen, met een duidelijke begeleiding doorheen het gamma. In de woorden van het marketingteam? Nieuwe vleugels voor NutriBird.

Bij de imagovernieuwing hoorde een groots opgezet evenement, dat tegelijkertijd met de campagnelancering op touw zou worden gezet. Tot de coronacrisis plots roet in het eten gooide. Er werd besloten om uit te wijken naar een creatieve oplossing: een website die de nieuwe look in de verf zou kunnen zetten. En daarvoor klopte het marketingteam uiteraard aan bij Poppr.

Eén verhaal, twee websites

Roeien met de riemen die je hebt? Dat is geen probleem voor een creatief digitaal team dat de limieten van elk websiteframework als geen ander weet te pushen naar een ijzersterke visuele ervaring. De leidraad was simpel, maar daarom niet per se eenvoudig: het overkoepelende verhaal en de nieuwe visuele stijl van NutriBird moesten in één oogopslag duidelijk worden. En dat niet alleen voor dierenliefhebbers thuis, maar ook voor professionele B2B-klanten.

We gingen samen aan de slag met een voortraject en besloten om voor beide doelgroepen verschillende one-pagerwebsites uit te werken. Elk met een specifieke focus, allebei met realtime 3D-animaties en voice-overs op maat.

Voor pro’s

De website voor professionals is eenvoudig toegankelijk met een afzonderlijke persoonlijke code voor elk B2B-contact. Achter het inlogscherm bevindt zich een schat aan bijkomende relevante informatie voor professionals, zoals extra wetenschappelijke info over de samenstelling van het vogelvoer. De individuele aanmelding op de site zorgt ervoor dat het team van NutriBird over gepersonaliseerde statistieken beschikt, waardoor de accountmanagers nog gerichter kunnen werken. Alweer een extra touchpoint voor nog betere verkoop.

Voor iedereen

Voor eindklanten is er dan weer een publiek toegankelijke website. De publieke one-pager is een sterk geanimeerde website met integratie van realtime 3D-geanimeerde vogels en verpakkingen, naast voice-overs. Zo krijgen surfers een innovatieve beleving van de rebranding.

3D website picture

Uitgelicht

  • Op maat gemodelleerde, realtime gerenderde 3D-vogels en textures van dierenvoeding doorheen de hele website.
  • Nieuwe verpakkingen volledig nagebouwd in 3D, één-op-één met het echte materiaal. Zo worden de USP’s in één oogopslag helder uitgelicht.
  • 7 talen op de website. De content editors kunnen zelf alle teksten beheren en aanpassen via Airtable, dat dient als centraal verzamelplatform voor alle media.
  • Naadloos geïntegreerde voice-overs die kleur geven aan de geciteerde experts.

Resultaat

Elke vogel prijst uiteraard zijn nest: bekijk het eindresultaat dus vooral zelf. In de frisse brandingwebsite voor consumenten worden de troeven van NutriBird helemaal uitgespeeld. De B2B-website biedt dan weer heel wat voordelen die een lanceringsevenement niet had kunnen opleveren, zoals extra statistieken over bekeken producten en een efficiëntere opvolging door het salesteam. Een kostenefficiënte onepager dus, helemaal op het snijvlak van sales en marketing.

3D Animation Bird Website onepager

Klant
Versele-Laga
Diensten
Check it out  

Elevate your business

Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.

Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!