-

arrow left
arrow left

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

Als historische kunststad vormt Brugge traditiegetrouw het decor voor zijn eigen triënnale.

In deze terugkerende hoogmis voor conceptuele kunst en architectuur ontdekken tienduizenden bezoekers regionale en internationale kunstenaars, die hun tijdelijke installaties verweven met de stad. Ook zo voor de editie van 2021. Met ‘TraumA’ als overkoepelende thema concentreerde de triënnale zich dit keer op de dunne lijn tussen droom en trauma. Centraal stond daarbij het zichtbaar maken van de minder bekende plekjes in Brugge. En wat beter dan een online tour om de verzinnebeelding van die kunst dichter bij de mensen te brengen?

Teamwork

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, wou de stad een laagdrempelig online equivalent van de expo toegankelijk maken. Net als bij de eerdere overkoepelende tour van Virtueel Brugge deed de stad daarvoor ook dit keer beroep op onze Poppr-experts. Teamwork makes the dream work, en we gingen dan ook aan de slag met onze vertrouwde partners om een totaalconcept op maat uit te werken. Ons eigen team zette zich achter de virtuele tour, terwijl Redhead.tv de productie van de aanvullende belevings- en campagnevideo verzorgde. Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge trokken op hun beurt inhoudelijk mee aan de kar.

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

State of the art

Onze foto-experts brachten elk kunstwerk op de Triënnale panoramisch in beeld in de hoogste kwaliteit. We voegden de dertien kunstlocaties toe aan het duizelingwekkende luchtpanorama van de stad dat we eerder al in 20K-resolutie hadden vastgelegd.

Bij de implementatie achter de schermen zorgden we voor een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS). Dat biedt de toeristische dienst van de stad Brugge volledige vrijheid om zelf inhoud aan te passen. Zo moeten ze voor wijzigingen niet terugvallen op onze technische experts.

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

In cijfers

  • Op maat gemaakte virtuele tour in 6 talen, met contentmanagementsysteem voor eenvoudig beheer.
  • 360°-beelden in ultrahoge 20K-resolutie en droneshots voor optimale weergave van 16 kunstinstallaties.
  • Van ontwerp naar live tour in 4 weken.

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge
De gestroomlijnde samenwerking zorgde razendsnel voor een knap resultaat!
Bruno Janssens
Toerisme Brugge
Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

Klaar voor de toekomst

De klus was op amper vier weken tijd helemaal geklaard: van siteontwerp over opnames ter plaatse tot de technische ontwikkeling. Een hele prestatie voor een project van die omvang. Achter de schermen werd de tour van functionaliteit voor meertaligheid voorzien, waardoor bezoekers van over de hele wereld in zes talen terechtkunnen op de virtuele rondleiding. Brugge stond al helemaal op de kaart – dankzij de virtuele tour wordt ook de triënnale voorgoed vastgelegd. En de technische installatie? Die is zo opgezet dat de stad ook in de toekomst nieuwe trekpleisters kan toevoegen aan het bestaande contentmanagementsysteem.

Virtueel vereeuwigd: Triënnale Brugge

let's make great work together

Neem contact op Neem contact op