Virtuele grand tour


EnergyVille

Virtuele grand tour

Topwetenschap in labo’s is weinig compatibel met dagelijkse bezoekers die ook wel eens een keer een hightech onderzoekscentrum van binnenuit willen aanschouwen. Voor je ‘batterijzuur’ kunt zeggen, escaleert een onschuldig selfiemoment bij een technische installatie tot een accidentele noodstop. Hoe geef je dan wél een rondleiding in een toonaangevend lab dat zijn innovatie aan de wereld wil tonen? Een virtuele tour biedt het antwoord.

EnergyVille -

Energiepionier in Limburg

EnergyVille is een toonaangevende onderzoekscoöperatie die in 2009 is ontstaan uit enkele Vlaamse universitaire partners. Ze richt zich voor de volle honderd procent op duurzame energie en intelligente energiesystemen. Met meer dan 400 onderzoekers en ultramoderne faciliteiten is EnergyVille een Europees innovatiecentrum in hartje Limburg. De organisatie verenigt onderzoek, ontwikkeling en opleiding in nauwe samenwerking met lokale, regionale en internationale partners.

Wetenschappers aan het werk

In 2018 opende Energyville een langverwachte tweede campus op een boogscheut van Genk. Onderzoekslabo’s met spitstechnologie voor research naar batterijen en zonnecellen gaan er samen met kantoorruimte voor wetenschappers. Al snel werd er geopperd om de locatie ook toegankelijk te maken voor het bredere publiek, om zo een inkijk te bieden in het wetenschappelijke hart van de onderzoeksgroepen. Structureel fysieke bezoeken organiseren op een locatie waar aan topwetenschap wordt gedaan, bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom ging Energyville op zoek naar een alternatieve bezoekmethode. Concreet? Met een virtuele tour. Enter Poppr!

EnergyVille - Virtual Tour - Poppr - batterylab

Duurzame rondleiding voor een duurzame organisatie

De virtuele tour van Energyville moest niet alleen eenvoudig toegankelijk zijn voor een breed publiek, maar ook voor de interne medewerkers. Het marketingteam wou ook zelf over de vrijheid kunnen beschikken om afbeeldingen en tekstfiches met uitleg bij te werken.

Achter de schermen

  • Technische ontwikkeling van virtuele tour, helemaal in de huisstijl van EnergyVille.
  • Contentmanagementsysteem (CMS) toegankelijk voor het eigen marketingteam, zodat contentmanagers zonder technische hulp zelf items in de tour kunnen aanpassen.
  • Tour in drie talen, voor maximaal nationaal en internationaal bereik.
  • 360-gradenbeelden in hoge resolutie, vanop twee locaties.

Beste van twee werelden

Het resultaat? Een virtuele rondleiding met een overzichtelijke look-and-feel, helemaal in lijn met het cleane technologieonderzoek waar EnergyVille prat op gaat. Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen in de hoogtechnologische laboratoria waar zonnepanelen, kan dat nu de klok rond doen vanuit z’n luie zetel – zonder het risico te lopen om onderzoekers af te leiden van hun werk.

“Unlike solar energy, a virtual tour can be generated overnight by the right team.”

Klant
EnergyVille
Check it out  

Elevate your business

Get in touch and tell us about your challenges. Together we'll make your organization thrive through premium, personalized immersive experiences.

Nieuws en inspiratie over Virtual Tours, Virtual Reality, Augmented Reality en meer, recht in je inbox!