360 uitschakelen

Lokerse Feesten


Lokerse Feesten

Poppr 360 Play Icon
Klik of tap om te activeren

Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten is een tiendaags stadsfestival dat plaatsvindt tijdens de maand augustus in Lokeren, Oost-Vlaanderen, België. De Lokerse Feesten vonden voor het eerst plaats in 1975. De 44e editie vindt plaats van vrijdag 3 augustus tot en met zondag 12 augustus 2018.

Wat begon als een kleinschalig feest, georganiseerd door de plaatselijke jeugdhuizen en enkele enthousiastelingen, groeide in 42 jaar uit tot een volwaardig 10 dagen durend (stads)festival. Het festivalterrein aan de Grote Kaai heeft heden ten dage een capaciteit van 15.000 bezoekers. De term “Lokerse Feesten” is een verzamelnaam geworden voor alle activiteiten binnen die 10 dagen in het stadscentrum van Lokeren (net zoals gebeurd is met de Gentse Feesten. Tijdens de Lokerse Feesten kunnen bezoekers ook terecht op de Fonnefeesten, een tweede festivalterrein, dat zich bevindt in het Prinses Josephine Charlottepark. In dit park bevond zich voorheen het festival Polifonics, dat haar laatste editie kende in 2013. Tot en met 2014 speelden de Fonnefeesten zich af op de Oude Vismijn van Lokeren, waarna deze verhuisden naar de huidige locatie.

Door de jaren heen mocht het festival heel wat grote binnen- en buitenlandse namen begroeten. Enkele voorbeelden : Snoop Dogg, Simple Minds, The Cure, The Sisters of Mercy, Iggy & The Stooges, Madness, Echo & The Bunnymen, The Human League, the Sex Pistols, Sinéad O’Connor, Morrissey, Front 242, Neil Young en Blink-182.

Bron: WikiPedia

Klant
Lokerse Feesten
Diensten
Technologie
Bezoek Lokerse Feesten in 360

Ontdek hoe VR, AR, 360 en 3D jouw project kunnen helpen!

We're always happy to have a brainstorm and show relevant cases,
or host an introduction workshop for your company.