Geschreven door Poppr Editor op 7 maart 2017 · 3 min read

Parijs in Virtual Reality

Altijd willen kort en krachtig even op city trip gaan, maar noch tijd, noch geld om eraan te besteden ? Bekijk dan gewoon de beste 360° video’s via een VR bril vanuit je (luie) zetel.

Korte duiding wat betreft de benaming: men spreekt van 360° omdat je 360 graden rondom en in alle richtingen kan kijken, pas als er in plaats van video ook 3D of animatie wordt gebruikt is de accurate definitie 360 VR video effectief van toepassing.

Zonder verplaatsing

Je eigen huis niet verlaten en toch een (beetje) reisgevoel overhouden, dat kan toch niet ?
Eigenlijk wel, want dat is exact wat een VR-bril met de juiste content je kan aanbieden.
Meer en meer toeristische trekpleisters schakelen zogenaamde 360° clips in om potentiële toeristen te lokken naar de mooiste plekjes van hun geliefde stad of streek.

Je krijgt meteen een overzicht van alles wat de moeite waard is van bv. New York (in de US) of Sydney (Australië), zonder dat je maar één stap hoeft te zetten. Nu is ook ‘the city of lights’, m.n. Parijs, overstag gegaan door een officiële clip samen te stellen met een wel heel specifieke insteek: de Olympische Spelen van 2024.

Het Franse Olympische comité heeft namelijk een erg originele manier gevonden om de aantrekkelijkheid van hun hoofdstad aan te prijzen als mogelijk toekomstige O.S. stad. Zo kan je doorheen Parijs struinen, met telkens een leuke uitbeelding van een Olympische sporttak.

Parijs ... in 360°

Unieke manier van reizen

Het idee van op die manier een stad of streek te ontdekken is uitermate vernieuwend, omdat je effectief rondom jezelf kan kijken in een 360° clip. Zo sta je virtueel aan de voet van de Eiffeltoren en kijk je omhoog naar de 300+ meter hoog gevaarte. Of je rijdt per fiets van de kerktrappen aan Montparnasse. Je kan zelf mee kajakken op de Seine …

Unieke beelden voor een unieke stad, m.a.w. Maar dit soort immersive clips kunnen ook dichter bij huis een leuk effect genereren. Zo zijn er momenteel enkele tests die bv. bewoners van een zorgtehuis de citytrip laten beleven die ze niet zelf meer aankunnen.

Er zijn ook al scholen die bv. enkele VR-brillen ter beschikking stellen van de leerlingen, zodat ze op een unieke wijze de praal en pracht kunnen ontdekken van een bepaalde stad of streek, en dat allemaal vanuit hun eigen vertrouwd klaslokaal.

Het is duidelijk dat er verschillende manieren zijn om 360° clips te gaan inzetten, zowel voor commerciële doeleinden als allerhande educatieve projecten.
Binnenkort is een VR-bril dus in elke huiskamer te vinden, net zoals een game console of TV.

Parijs ... in 360°

Hier is de volledige clip te bekijken:

360° expérience – #VenezPartager le sport au coeur de Paris

Les plus beaux lieux de Ville de Paris se mettront au service des Jeux Paris 2024 et leur permettront de fusionner avec la magie de la ville. #VenezPartager cette expérience 360° au coeur de la capitale ! #Paris’ greatest sites will serve as ready-made venues, helping to connect the inspiration of the #Paris2024 Games with the everyday magic of the city. Watch this 360° experience #MadeForSharing at the heart of Paris, France!

Geplaatst door Paris 2024 op Woensdag 1 maart 2017

Wat heb je nodig om de clip te bekijken ?

De meest optimale > intense beleving is uiteraard in virtual reality met een virtual reality bril via de VR-bril, maar de clip / commercial kan je meestal ook op social media-platformen bekijken, zoals Facebook en YouTube, maar ook via een website, mits deze is aangepast aan 360°.

Het aangehaalde voorbeeld is nog maar het begin van deze 360 (VR) toepassingen.
Het spreekwoord ‘beelden zeggen meer dan 1000 woorden’ is hier echt op haar plaats.
Beleef dus binnenkort elk avontuur vanuit het comfort van je zetel, dankzij 360 (VR) video.

Wil je meer weten omtrent 360 foto tours of 360 (VR) video’s, contacteer Poppr vrijblijvend.