Geschreven door Poppr Editor op 24 februari 2017 · 3 min read

Waan jezelf (virtueel) bij de live Oscar uitreiking

Wie wil er nu niet op de eerste rij zitten van het grootste filmfeest van het jaar, tussen alle hot celebrities van het witte doek, en zo vanuit een unieke positie de jaarlijkse uitreiking van de belangrijkste filmprijzen (de zogenaamde Academy Awards) meemaken … en dat allemaal in 360°?

Korte duiding wat betreft de benaming: men spreekt van 360° omdat je 360 graden rondom en in alle richtingen kan kijken, pas als er in plaats van video ook 3D of animatie wordt gebruikt is de accurate definitie 360 VR video effectief van toepassing.

Oscars 2016 ... in 360°


Celeb Experience to the limit(s)

De Oscars-koorts is stilaan terug aan het stijgen. In Los Angeles, aan het befaamde Dolby Theatre zijn momenteel al grootse voorbereidingen getroffen om de gigantische rode loper uit te te rollen. Zondagavond (nacht voor de Europeanen) barst het unieke feest opnieuw los in al haar glorie, stijlvol geflankeerd door de reuzegrote Oscars van dienst.

Iedereen die iemand is in de sector, is daar en/of wil er dolgraag bijhoren.
Zo ook de miljoenen filmfans wereldwijd die jaarlijks reikhalzend uitkijken naar de onwaarschijnlijk langdurige defilé van de celebrities-du-jour, al dan niet genomineerd voor een Academy Award. Alles wordt uitvoerig en live besproken door alle grote TV-zenders, veilig afgeschermd van het grote publiek, die slechts op één beperkte lokatie een glimp kan/mag opvangen ter plaatse.

Vorig jaar al nam een bekende Amerikaanse vlogger zijn 360°-camera mee naar het gebeuren en legde zo voor ‘t eerst de glamour inside vast, en dan nog in 360°. Het deed soms erg bevreemdend aan om als kijker zomaar een intrigerende inkijk te krijgen van de spanning en fun op & naast de rode loper.

Oscars 2016 - red carpet in 360°


Ervaar zelf een zitje in het befaamde Dolby Theatre

Maar de echte apotheose blijft uiteraard de uitreiking op zich, een meestal + 4 uur-durende marathon van aankondigingen, (semi-)grappige one-liners en emotionele dankbetuigingen van acteurs, scenaristen, producers, … die hun artistieke ‘Oscar’ in ontvangst mogen nemen.

Zo zit je dus plots zelf in de bovenste loge van het adembenemend mooie Kodak Theatre en kan je ongegeneerd rondkijken terwijl de ceremonie verder gaat. Het is natuurlijk nog niet ‘the real deal’, voor alle duidelijkheid, maar dichter dan dit geraken de gewone stervelingen wellicht niet, behalve als je Dominique Deruddere of Felix van Groeningen heet.


Het resultaat

In de onderstaande clip ken je zelf ervaren wat het is om uitgenodigd te zijn op dit filmfeest.
De link naar andere (live) events is direct duidelijk. Zo zal je binnenkort misschien vanuit je zetel thuis een voetbal- of andere sportieve match kunnen meevolgen vanuit de ereloge of sta je zelfs letterlijk met jouw favoriete artiest gewoon op het podium.

De kwaliteit is momenteel nog niet altijd top notch, maar er komen elk kwartaal nieuwe en betere 360°-camera’s op de markt die ervoor zorgen dat deze live events ook op die manier perfect in beeld kunnen gebracht, met als extra meerwaarde dat je als kijker sowieso een unieke visie krijgt op het gebeuren in kwestie.

De wereld van (live) entertainment zal er dus tussen 3 en 5 jaar volledig anders uitzien, als we de futurologen mogen geloven. En wie nu al experimenteert met deze nieuw vorm van media consumptie, zal binnen onafzienbare tijd klaar zijn om VR-gewijs echt uit te pakk


Wat heb je nodig om de clip te bekijken ?

De meest optimale > intense beleving is uiteraard in virtual reality met een virtual reality bril via de VR-bril, maar de clip / commercial kan je meestal ook op social media-platformen bekijken, zoals Facebook en YouTube, maar ook via een website, mits deze is aangepast aan 360°.

Het aangehaalde voorbeeld is nog maar het begin van deze 360 (VR) toepassingen.
Het spreekwoord ‘beelden zeggen meer dan 1000 woorden’ is hier echt op haar plaats.
Beleef dus binnenkort elk avontuur vanuit het comfort van je zetel, dankzij 360 (VR) video.

Wil je meer weten omtrent 360 foto tours of 360 (VR) video’s, contacteer Poppr vrijblijvend.


OSCARS 2016 in 360° CLIP:
https://www.youtube.com/watch?v=_PMb8bfAXtE