Geschreven door Poppr Editor op 31 januari 2014 · 1 min read

Virtuele tours: van pionieren tot state-of-the-art

De laatste jaren is de virtuele tour bezig aan een heuse opmars. De uitgebreide gebruiksmogelijkheden maken virtual tours almaar populairder. Ook tekst, foto’s, video’s, muziek of geluid kunnen in de virtual tours geïntegreerd worden. Dit zorgt voor een intensere beleving bij de kijkers Zo kan je van thuis uit een locatie bezoeken mét een soort van gids aan je zij. Maar hoe is de virtual tour ontstaan?

De term ‘virtual tour’ werd voor het eerst gebruikt in 1994. Toen werd er een 3D reconstructie gemaakt van het Dudley Castle in Engeland anno 1550. De benaming kwam er door een samentrekking van ‘Virtual Reality’ en ‘Royal Tour’. Queen Elizabeth II was namelijk een van de eerste gebruikers van deze virtuele tour. Ondertussen is het concept van virtual tours veranderd naar échte virtuele wandelingen. Je krijgt de indruk alsof je écht in een ruimte rondwandelt.

Virtuele Tours als stadsgidsen

Steeds meer gebouwen, landschappen en zaken krijgen hun plekje op de virtuele wereldkaart. Wie wil kan vanuit zijn zetel een soort van wereldreis maken. Je kan aparte virtuele tours opzoeken van allerlei indrukwekkende en leuke locaties. Of je kan ook binnenlopen in verschillende musea via Google Street View. In de aparte virtuele tours op het internet zijn wel meer mogelijkheden dan in de Google Business Photos op Street View. Extra tekst, geluid en video’s maken je virtuele beleving vollediger en spectaculairder. In België zijn er al heel wat plaatsen gevirtualiseerd. Kijk maar in ons portfolio.

 

Wil je meer weten? 

Je bent altijd welkom bij ons. We helpen je graag verder met advies.