Geschreven door Poppr Editor op 28 april 2014 · 1 min read

Tijdreizen mogelijk gemaakt door Google Street View

Tijdreizen mogelijk gemaakt door Google Street View

Wat als ik je vertelde dat je kon tijdreizen? Je verklaart me hoogstwaarschijnlijk gek, maar het kan dankzij Google! Er komen geen teletijdmachines van gekke professoren aan te pas. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding.

Na Google Street View en Google Business View heeft Google Maps een nieuwe, handige uitbreiding. Met de nieuwe applicatie kan je scrollen tussen oudere satellietbeelden en kijken hoe de omgeving er bijvoorbeeld vijf jaar eerder uitzag. Je kan tijdreizen tot het jaar 2007. Gewoon op het zandloper-icoontje links bovenaan klikken en je wordt meteen terug in de tijd gekatapulteerd. Je zal zien dat er heel wat interessante evoluties te spotten zijn op Google Street View. Zo zie je hoe Fukushima eruit zag voor de verwoestende tsunami, of kan je de opbouw van de Freedom Tower in New York op de voet volgen.

Het ‘tijdreizen’ is tot nu toe enkel nog maar op desktops en laptops beschikbaar. Voor de mobiele versie zullen we nog eventjes geduld moeten hebben. Ook een Belgische versie is er nog niet, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg andere plekjes op de wereld om te exploreren.

Tijdreizen in Singapore

Tijdreizen in Singapore