Geschreven door Poppr Editor op 17 oktober 2013 · 2 min read

Poppr virtualiseert Q-music in Google Street View

Poppr virtualiseert Q-music in Google Street View

Vandaag werkte Poppr bij Q-music. We hebben de Q-music studio’s en burelen gevirtualiseerd om aan te sluiten op Google Street View. Maar uiteraard is dit geen “standaard” Google bedrijfsfoto, we hebben er dan ook samen met Q-music iets speciaals van gemaakt!

Wim de Pinguïn, Spiderman, Nijntje,… passeren allemaal de revue in deze knotsgekke virtual tour. Door de creativiteit van Q-music en Poppr samen te gooien zal dit een Google bedrijfsfoto worden die niet enkel nationaal, maar ook wereldwijd hoge kijkcijfers zal halen. Maar hier stopt het niet. Q-music heeft allerlei ‘easter eggs’ in hun virtual tour verstopt, die de luisteraar geleidelijk aan zal kunnen ontdekken. Luister zeker naar  Q-music op woensdag 23 oktober tussen 14h en 18h. Wim Oosterlinck zal in zijn programma al een tipje van de sluier lichten.

Hoe is Poppr precies te werk gegaan?

Gezichten mogen niet herkenbaar zijn in Google Street View. Iedereen wordt standaard onherkenbaar gemaakt. Dat is iets te saai voor een jonge en creatieve radiozender. Daarom raadde Poppr hen aan iedereen inderdaad onherkenbaar te maken. Niet door alle gezichten te blurren, maar wel door ‘iets geks’ te doen. Dat moesten we hen geen tweemaal zeggen. Je kan Britney Spears, Daft Punk, Martin Solveig en een rits andere artiesten, easter eggs en verrassingen ontdekken in deze dolle Google virtual tour.

We hadden niet minder dan 64 ‘viewpoints’ (de technische benaming voor ‘kliks’ in Google Street View)  nodig om Q-music te virtualiseren. Daar maken we dan een Google virtual tour van die we opladen naar Google, Google Maps en Google Street View. Vanaf volgende week woensdag kan je vanuit je luie zetel bij Q-music ‘binnenkijken’ en door de studio’s rondwandelen alsof je er zelf was. Wim Oosterlinck zou natuurlijk Wim Oosterlinck niet zijn moest hij het geen ‘speciale twist’ gegeven hebben.

Wanneer kan je dit online bekijken?

De ‘making of’ kon je al bekijken in het VTM Nieuws van 19h. En vanaf volgende week woensdag zal in het programma van Wim Oosterlinck de Google virtual tour van Q-music ‘ontmaskerd’ worden. Luisteren is de boodschap!

 

Q-music-VTM-Nieuws-Google-Street-View-Wim-Oosterlinck