Geschreven door Poppr Editor op 6 november 2013 · 1 min read

Online advies nodig? Google Helpouts biedt de oplossing

Helpouts, de nieuwste service van Google, is een dienst die je kan gebruiken om online lessen en advies te krijgen – of te geven. De bedoeling is om kennis en expertise te delen met elkaar via live video.

Google Helpouts

‘Real help from real people in real time’

Heb je snel hulp nodig voor jouw probleem? Vraag advies aan een deskundige, in een live videoverbinding laat hij/zij het zien hoe het moet. In de meeste gevallen wordt voor deze deskundigheid wel betaald.  Wat kan je zoal verwachten? Hulp bij koken, kledingadvies, een nieuwe taal leren,…

Wat heb je nodig?
Voor het gebruik van Helpouts is een Google + account nodig, plus een webcam want het systeem is interactief. “Helpouts is een nieuwe manier om kennis en expertise te delen via live video”, omschrijft het bedrijf de nieuwe dienst.

Niet tevreden over jouw expert?
Don’t panic! Google hanteert  een ‘niet goed, geld terug’ – beleid bij Helpouts. Mensen die ontevreden zijn over een Helpout, kunnen hun geld terug vragen. In de acht categorieën waarin de Helpouts verdeeld zijn, bieden nu al meer dan duizend mensen hun diensten aan. Wie zichzelf deskundig acht op een bepaald gebied, kan ook zelf zijn diensten aanbieden.

Bekijk hier snel hoe het precies in zijn werk gaat.

Meer info over Google Helpouts op: helpouts.google.com