Geschreven door Poppr Editor op 21 april 2015 · 1 min read

Mobiele websites en virtual tours scoren hoger in Google

Mobiele websites en virtual tours scoren hoger in Google

Due date 21 April:
Google doet mobiele websites beter scoren en straft niet-mobiele websites af. 

Poppr Virtual Tour Responsive Web Design

De halve wereld surft ondertussen mobiel. Het mobiele verkeer zal binnenkort zelfs het desktopverkeer overtreffen. Het is dus redelijk laat dat Google ‘mobile friendliness’ opneemt als voorwaarde voor een goeie score in Google. Maar vanaf vandaag is het dus van dat.

De Google algoritmes bepalen welke websites de grootste visibiliteit krijgen in Google, en dus het hoogste gerankt worden. Vanaf 21 april houdt Google dan ook rekening of je website al dan niet een responsive design heeft. Dit wil zeggen dat je website zich aanpast naargelang het scherm waarop ze weergegeven wordt.

Indien je webdesign niet responsive is, kan ook een aparte mobiele website een uitweg bieden, maar dit is niet aan te raden.

Waarom houdt Google van Responsive Design? 

Responsive Webdesign is reeds geoptimaliseerd voor verschillende kanalen, en wordt dus ook sneller opgenomen in de zoekresultaten.
Ook vanuit SEO-perspectief is het beter om 1 website te hebben met 1 URL, aangezien je anders je SEO scores verdeelt over 2 pagina’s. Ook verlaagt een goed design de bounce rate van je pagina, gezien alle content op elk device duidelijk raadpleegbaar is. En last but not least, de user experience blijft een grote rankingsfactor bij Google, en shareability en conversie is optimaal bij een responsieve website.

Poppr & haar Virtual Tours

De virtual tours van Poppr zijn optimaal te bekijken via elk device, en zijn zo gemaakt dat ze zich automatisch aanpassen naargelang de grootte van het kanaal waardoor ze bekeken wordt. Van nature is niets meer responsive dan een 360° virtual tour.
Poppr integreerde een responsive design reeds vanaf het begin in haar strategie, en zal hiervoor dan ook extra beloond worden vanaf 21 april

 

Virtual Tour Mijn Pop-uprestaurant Aalst 2015    Virtual Tour Virtual Reality Sint-Romboutskathedraal Mechelen