Geschreven door Poppr Editor op 30 juni 2017 · 3 min read

Het Antwerps Havenhuis in Virtual Reality

Wijlen architecte Zaha Hadid overtrof haarzelf met het ingenieuze ontwerp van het Antwerps Havenhuis. Zo loodst ze meteen (de skyline van) de grootste havenstad van België richting een gla(n)zende toekomst.

Havenhuis van Antwerpen


Korte duiding wat betreft de benaming: men spreekt van 360° omdat je 360 graden rondom en in alle richtingen kan kijken, pas als er in plaats van video ook 3D of animatie wordt gebruikt is de accurate definitie 360 VR video effectief van toepassing.

Grandioos meubilair

Poppr kon het prachtige gebouw reeds in 360° video vastleggen via de leverancier van het prachtige meubilair dat de kantoren van het Havenhuis leverde. Forum Office werd nl. verzocht om met ultra-praktische kantoorinrichting het majestieuze gebouw nog meer grandeur te geven en zo een mooie symbiose te creëren tussen vorm en inhoud.

Ze leveren voornamelijk customized meubilair dat perfect inspeelt op de noden van de werknemers van het gebouw waarin ze werken / tewerkgesteld worden. Hun ingenieuze ontwerpen passen dan ook wonderwel bij het statige gebouw van Hadid.

 

Forum Office meubilair

Op elke verdieping een andere invulling

Het begint al met de prachtig lobby, waar je zo los door het dak van het binnengebouw kan kijken naar het letterlijk overkoepelend Hadid-huis. Daar het Antwerps Havenhuis er vanaf nu is geresideerd, werd het meubilair ook binnen de scheepscontouren mee ontworpen. 
Resultaat: een adembenemend aanrecht waarin je als bezoeker van het Havenhuis of als toerist (het ganse gebouw is op bepaalde momenten ook te bezichtigen) onmiddellijk de romp van een modern schip in terugvindt.

En die ‘finishing furniture touches’ vind je op alle verdiepingen terug: of het nu gaat om het documentatie-centrum, de administratieve afdeling, de cafetaria, de board room en/of de ruime werkruimten, er is rekening gehouden met kleur, licht & grootte om het functionele meubilair zo efficient mogelijk te laten integreren binnen de natuurlijke vormen van elke verdieping.

Daarom dat Forum Office elke (potentiële) klant even laten meeproeven van hun gekozen collectief aan werk-meubilair a.h.v. een -al even technologisch vernieuwende- 360° video.
Enerzijds wordt je als toeschouwer aangesproken om de belangrijkste nieuwigheden te ontdekken. Anderzijds kan je zelf de prachtige hoekjes van het gebouw aanschouwen door gewoon rond te kijken in de te bezichtigen ruimtes.
Tenslotte krijg je zelfs een inkijk in het hagelnieuwe kantoor van Marc Van Peel, havenschepen.
De ‘360° brand activation’ clip is te bewonderen via de link onderaan.

 

Forum Office meubiair

Wat heb je nodig om de clip te bekijken ?

De meest optimale > intense beleving is uiteraard in virtual reality met een virtual reality bril via de VR-bril, maar de clip / commercial kan je meestal ook op social media-platformen bekijken, zoals Facebook en YouTube, maar ook via een website, mits deze is aangepast aan 360°.

Het aangehaalde voorbeeld is nog maar het begin van deze 360 (VR) toepassingen. Het spreekwoord ‘beelden zeggen meer dan 1000 woorden’ is hier echt op haar plaats. 
Beleef dus binnenkort elk avontuur vanuit het comfort van je zetel, dankzij 360 (VR) video.
Wil je meer weten omtrent 360 foto tours of 360 (VR) video’s, contacteer Poppr vrijblijvend.

 

Antwerps Havenhuis

Zie hier Forum Office 360° CLIP !