Geschreven door Poppr Editor op 22 november 2013 · 1 min read

Google Car: de BOB van de toekomst

Al meer dan tien jaar werkt Google aan een auto die jou naar je bestemming brengt zonder dat je als chauffeur maar iets hoeft te doen. Futuristisch? Utopisch? Geniaal!
Niet enkel Google, maar ook grote autofabrikanten als Audi en Mercedes werken aan een ‘autonomous car’. Deze auto moet zelf kunnen rijden, sturen en de weg vinden. In Silicon Valley rijden inmiddels al enkele Google Cars rond. Die herken je aan het torentje op hun dak.

De Google Cars hebben al meer dan 500.000 km afgelegd en blijken veliger én zuiniger dan andere auto’s. Dat brengt tal van voordelen met zich mee, zowel voor de verkeersveiligheid als voor je portemonnee. Als auto’s veiliger rijden, dan zullen er minder ongevallen gebeuren en zullen de premies van de autoverzekering dalen.

Op dit moment is de Google Car nog niet klaar voor het grote publiek. In moeilijke situaties, zoals op gevaarlijke kruispunten of bij het wisselen van rijbaan, zijn nog steeds menselijke handelingen nodig. Tegen 2018 verwacht Google al de eerste auto’s klaar te hebben voor verkoop.

Google500KmilesLexus