Geschreven door Poppr Editor op 2 maart 2014 · 2 min read

Google Bedrijfsfoto’s heet vanaf nu Google Business View

Google Business View: Het VRT Journaal

Google Business View wordt vanaf maart 2014 de nieuwe benaming van Google Bedrijfsfoto’s. Of Google Business Photos, de Engels term voor dit Google product.

Google Bedrijfsfoto’s werd op 30 mei 2013 officieel gelanceerd in België. Vanaf die dag konden ook bedrijven aangesloten worden op Google Street View. Klanten kunnen dankzij dit product binnenkijken bij bedrijven. En dit rechtstreeks vanuit Google Zoeken, Google Maps en Google+ Lokaal.

We zijn heel tevreden met de naamsverandering naar Google Business View. Want veel belangrijker dan de foto’s die gemaakt worden, is de 360° virtual tour van het bedrijf en het positieve effect ervan op de Google zoekresultaten (SEO). Onze klanten scoren immers beter in Google na onze ‘Google Treatment’ zoals we het graag noemen. Ze krijgen rechts bovenaan een kader in Google Zoeken en stijgen significant in de Google zoekresultaten. Daardoor wordt hun zaak ook vaker aangeklikt. Dit is de échte toegevoegde waarde van dit online marketingproduct. Google Business Photos is dus veel meer dan een 360° tour alleen.

Gelukkig doopt Google het product nu om naar ‘Google Business View’. De benaming zal dezelfde zijn in alle talen. Tot nog toe was de benaming in elk land anders. Dit zorgde voor heel wat verwarring.

Google Business Photos werd oorspronkelijk gelanceerd in een beperkt aantal steden in de VS in april 2010. Ondertussen is het programma al in meer dan 23 landen actief. Google doet voor Google Business View in elk land een beroep op gespecialiseerde door Google Vertrouwde Fotografen of door Google Vertrouwde Agentschappen. Die fotograferen de bedrijven en sluiten ze aan op Google Street View. In die zin start Google Business View waar Google Street View stopt.

Het product is een fantastische opportuniteit voor bedrijven. Aan de hand van de resultaten van onze klanten zien we immers dat zowel het aantal vertoningen in Google als het aantal clicks en bezoeken aan de website stijgt. Bedrijven met Google Business View nemen dus een voorsprong op concurrenten zonder Google Business View. Het effect vindt meestal al plaats binnen de eerste dagen na publicatie van de virtual tour op Google.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van Google Business View? Volg ons op Twitter, Facebook of deze blog.

Wil je een Google Business View van jouw handelszaak of bedrijf? Contacteer ons voor een gratis offerte.