Geschreven door Poppr Editor op 31 januari 2014 · 1 min read

Facebook lanceert nieuwsapp: Paper

Op 3 februari lanceert Facebook zijn eigen nieuwsapp onder de naam Paper. Aanvankelijk zal die enkel gericht zijn op de Amerikaanse markt. De app sluit aan op je Facebookpagina. Je kan zelf de categorieën kiezen waarin je nieuws wil volgen. Het nieuws dat je uiteindelijk via de app te zien krijgt, wordt o.a. bepaald door het aantal likes en reacties van je vrienden op de artikels.

De Verschillende categorieën waarin je nieuws kan volgen zijn o.a. Score (sport), Headlines (wereldnieuws), Cute (schattig nieuws) en Planet (duurzaamheid en milieu). Daarnaast zijn er nog andere categorieën voor fotografie, zakelijk nieuws, eten & drinken …

Het uitzicht van de nieuwsapp doet een beetje denken aan Flipboard. Net zoals bij Facebook kan je reacties plaatsen bij verschillende berichten. Ze simpelweg ‘liken’ kan ook. En wie de journalist in zichzelf even wil loslaten, mag zich helemaal laten gaan, want je kan ook zelf berichten maken voor Paper.

Het nieuws verschijnt in een handige nieuwsfeed waarin je kan schuiven tussen de verschillende rubrieken die je volgt. Je kan ook snel alle reacties bekijken die bij een bepaald artikel staan. Of de afbeeldingen vergroten om details te bekijken.

Paper zal voorlopig enkel gericht zijn op de Amerikaanse markt. Dat komt omdat Facebook niet meteen een wereldwijde redactie onder de arm neemt. Wanneer de app beschikbaar wordt voor België en Nederland is nog niet bekend.

Lees hier meer over Paper van Facebook.

Op Paper, de nieuwsapp van Facebook, kan je makkelijk switchen tussen verschillende categorieën.

Op Paper, de nieuwsapp van Facebook, kan je makkelijk switchen tussen verschillende categorieën.