Geschreven door Poppr Editor op 3 april 2014 · 2 min read

Haal Angkor Wat in huis!

Angkor Wat, letterlijk vertaald ‘Tempelstad’, is een netwerk van meer dan 100 tempels over een oppervlakte van 400 vierkante kilometer. Het tempelcomplex bevindt zich in in de gelijknamige stad Angkor, in Cambodja. Als een van de grootste toeristische bestemmingen staat het op de bucket list van velen, maar er geraken is wat anders. Droog snel je tranen, want Google heeft ervoor gezorgd dat je slechts een paar muisklikken verwijderd bent van het aanschouwen van ’s werelds grootste religieuze gebouw.

Eén jaar, 90.000 panoramafoto’s en veel geduld heeft het gekost, maar sinds vandaag kan je Angkor Wat bezoeken via Google Street View. Google schakelde naast de gekende Google Street View auto, ook speciale driewielers in en een ‘Trekker’, rugzak met een camera bovenop, zodat men ook de moeilijkere plaatsen kon bereiken. Zo hebben de makers zelfs een panoramisch zicht kunnen bemachtigen vanaf de top van Angkor Wat en in de tempel Ta Prohm, ook wel bekend uit de film Tomb Raider.

Manik Gupta, product manager bij Google Maps , is zeer trots op het project. ‘We hopen dat deze beelden de mensen, waar ze zich ook bevinden, laten genieten van de schaal en de schoonheid van Angkor Wat. Tegelijk willen we ook aantonen dat technologie ingeschakeld kan worden om nationale schatten te bewaren voor de komende generaties.’ Het Google Street View team heeft ondertussen al enkele indrukwekkende plaatsen gevirtualiseerd. Denk maar aan de gezellige kanaaltjes in Venetië, het Top Gear parcour… Dankzij Google Maps kom je dus overal ter wereld, zo kunnen we ons de vraag – who needs a plane, when you have Google Maps? – stellen.

Wil je zelf ook een kijkje nemen in de tempels? Surf dan snel naar hier.

 

Angkor Wat is nu via Google Street View te bekijken

Haal Angkor Wat in huis! Via jouw pc, smartphone of tablet kan je dankzij Google Maps dit Unesco Werelderfgoed online bekijken!Angkor Wat nu te bezoeken vanuit Google Maps!