Geschreven door Poppr Editor op 15 mei 2016 · 1 min read

360 Video laten maken? Vraag Poppr gratis advies

360 Video is maar één van de producten die Poppr aanbiedt. We combineren immers 360 Photo (360 graden rondleidingen op basis van fotografie), 360 Video (360 graden ervaringen op basis van video), 3D (realistisch getekende beelden), AR (augmented reality) en VR (virtual reality) in veel projecten.

360 Video

Algemeen kan gesteld worden dat 360 Video meer geschikt is voor activiteiten en events. En een 360 Photo meer geschikt is voor meer statische locaties (zoals industrie, hotels, monumenten edm…). 3D wordt dan weer vooral toegepast voor niet bestaande locaties (projectontwikkeling) of andere zaken (bijvoorbeeld animaties in een 360 tour of 360 video).

De verschillende technieken kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden, wat we dan ook vaak doen in projecten. Voor Center Parcs bijvoorbeeld nemen we de cottages en restaurants op in 360 photos, en de activiteiten in 360 video.

360 Video biedt verschillende uitdagingen: techniek is zeer belangrijk (kwaliteit, stitching, afstand tot het onderwerp, belichting…) en de verbindingssnelheid. Daarom laadt bv YouTube 360 Video’s steeds in lagere kwaliteit in op mobiel, en in hogere kwaliteit op desktop.

Een 360 Video kan ook naar Facebook worden opgeladen. Deze speelt daarna automatisch af en roteert automatisch in de timeline van de mensen die met een smartphone naar Facebook surfen.

Onze huidige favoriete 360 video is ‘Dream of Dali’, een 3D getekende interpretatie in 360 video van een van Dali’s meesterwerken:

Zou je graag een eigen 360 video hebben voor je bedrijf of evenement? Contacteer ons dan vrijblijvend via de live chat of contactpagina op deze website.